Prima gură de aer – momentul unic al venirii pe lume este fotografiat de Denisa Sîrb | #FotografdeCluj

de | | 3 Minute

Prima gură de aer – momentul unic al venirii pe lume este fotografiat de Denisa Sîrb, o inițiativă inedită pentru Cluj

Pasiunea pentru fotografie prinde viață cu adevărat la Cluj, alături de prima gură de aer a nou-născuților, a căror primă întâlnire cu Lumea este surprinsă de tânăra fotografă Denisa Sîrb.

„Prima gură de aer” este un proiect inedit atât pentru Cluj, cât și pentru țara noastră, luând în considerare tabuurile și lipsa de familiaritate a publicului larg cu un moment atât de unic și special al vieții, al începutului vieții.

De la fotografia de nuntă și evenimente…

Descoperindu-și pasiunea pentru fotografie încă din perioada facultății, Denisa Sîrb a înființat DA Studio alături de soțul ei, Alin Sîrb:

„Fiecare nuntă, fiecare poveste, fiecare cuplu are ceva special care mă face să am parte de emoție. E așa de frumos să ai ocazia să fii martor la iubirea cuiva, să fii alături de ei în cea mai importantă zi din viața lor și să ai un rol esențial, acela de a surprinde cele mai importante momente pentru aceștia.” – Denisa Sîrb

La fotografierea primei guri de aer a nou-născuților…

Pe cât de frumoase sunt poveștile de iubire dintre doi oameni și emoțiile surprinse în cadrul unei nunți, Denisei îi stăruiau în amintiri câteva momente cu totul speciale, despre care prea rar se discută și prea puține amintiri sunt păstrate ulterior.

prima gura de aer denisa sirb

„În ultimul an de studii, după ce am avut prima gardă pe secția de ginecologie, m-am îndrăgostit de miracolul nașterii pentru totdeauna. Atunci am știut că vreau să fac fotografii la nașteri și să prezint totul în așa fel încât fotografiile făcute de mine să vorbească de la sine și oricine le vede să poată simți emoțiile unui adevărat miracol.” – Denisa Sîrb

Momentul nașterii îi prinde pe părinți într-un vârtej de emoții intense, de griji, de entuziasm. În timp ce tații așteaptă cu sufletul la gură și emoționați venirea pe lume a copilului, mamele trec prin momente foarte dificile, dureroase, încununate apoi cu euforia aducerii pe lume a unei vieți și cuprinse apoi de o cruntă oboseală, pe lângă intensitatea emoțiilor de bucurie. E un vârtej fizic, psihic și emoțional.

Datorită agitației și intensității momentului, prea puține amintiri frumoase și irepetabile le rămân părinților ulterior. Denisa Sîrb reușește să surprindă în fotografiile ei emoția așteptării, dificultățile depășite cu succes, bucuria întâlnirii dintre mamă și bebeluș, uimirea tatălui la prima îmbrățișare a nou-născutului, entuziasmul celor apropiați.

Este un proiect curajos și inedit în România care, încă, întâmpină unele reticențe. Însă acesta este rolul fotografiei, nu? De a opri puțin timpul în loc, de a imortaliza clipe deosebite din viața noastră. Și cum putem omite tocmai acest moment: prima gură de aer, prima întâlnire cu părinții și cu Lumea a nou-născutului?

Felicitări, Denisa, pentru curajul de-a ne face părtași la astfel de momente speciale!

Proiectul Denisei Sîrb poate fi urmărit aici: Website
Contact: 0754 765 854, [email protected]

prima gura de aer denisa sirb (3)