Povestea 25th) din Piața Unirii 4-5. Când locurile înseamnă oameni, arome și atenție la detalii…

de | | 3 Minute

Povestea 25th) din Piața Unirii 4-5. Când locurile înseamnă oameni, arome și atenție la detalii…

Piața Unirii își reinventează cu succes clădirile istorice, acestea capătă savoare și sunt învăluite în parfumul gastronomiei moderne. Iar dacă îți propui să descoperi Clujul, la limita dintre istorie, modernism și, mai ales gastronomie, poți începe din Piața Unirii. Aici, aromele din centrul Clujului ( #downtownflavours 😛 ) se concentrează în jurul unui număr – însă doar la o primă vedere.

Pășind în restaurantul 25th) Downtown Flavours, vei descoperi că locurile, dincolo de amplasarea geo-spațială, înseamnă oameni, atenție la detalii și arome ce te cuceresc iremediabil.

De ce 25?

„25 a venit de la simplul fapt că, după 25 de ani de experiență în domeniul acesta, dar și în alte domenii, restaurantul de aici, din Cluj, a devenit „copilul nostru răsfățat”. Tot ce am învățat noi, ca familie, în anii aceștia, am adus aici, în Piața Unirii” – ne spune Ozana, „motorașul” plin de energie care a reușit să transforme un spațiu sec și neprimitor într-un restaurant cu personalitate.

Pentru cei care trec pragul restaurantului, în fiecare dată de 25 a fiecărei luni, se organizează ceva special. Însă îți recomandăm să treci pragul oricând, nu vei fi dezamăgit!

Am vrut, încă de la început, ca 25th) Downtown Flavours să fie locul acela în care îți dorești să fii când nu ești acasă, locul în care alegi să mergi când vrei să-ți petreci timpul alături de prieteni și, totodată, să te bucuri de o masă delicioasă într-o atmosferă plăcută. Contează foarte mult faptul că suntem o echipă tânără și punem toți suflet în ceea ce facem.”

Povestea a început cu o pasiune pentru gastronomie

Ideea restaurantului, desigur, a pornit de la pasiunea pentru domeniul culinar și gastronomie. Tendințele gastronomiei actuale – gătite ireproșabil de o echipă de bucătari pe care ți i-ai dori în cercul de prieteni, alături de preferințele culinare ale clienților fideli, pun bazele unui meniu accesibil mai multor „buzunare” și ușor abordabil de gurmanzi și pofticioși.

„Toată materia noastră primă și produsele pe care le folosim sunt de calitate premium. Lucru valabil atât la bucătărie, cât și în cartea de vinuri, pe care am pus foarte mult accent în ultima perioadă. De altfel, în ceea ce privește gastronomia și industria vinului, ne dezvoltăm constant, participăm la cursuri și la evenimente pentru a ne îmbunătăți și îmbogăți constant cunoștințele în domeniu.”

Cinele gastronomice organizate la 25th) sunt un prilej de a savura preparate deosebite asociate cu vinuri premium, de calitate.

„Nu doar vinul ales este important, ci contează la fel de mult să știi să-l asociezi cu anumite preparate culinare. Contează și să ai oameni pasionați de domeniu care se implică la evenimente, oameni care le pot povesti și clienților despre specialitățile culinare, despre arome și gusturi. Am adus bucătarii „în față” și a fost o experiență nouă pentru Cluj, căci alături de somelieri, care au prezentat vinurile, au fost prezenți și bucătarii, oferind participanților la cină o experiență mai completă.”

E un echilibru plăcut și liniștitor la 25th) și îl observi în fiecare detaliu și în fiecare colțișor al restaurantului. Totul e gândit aici pentru a pune în valoare un spațiu îndrăgit de clujeni: de la aranjamentele și decorațiunile care-ți induc o stare de relaxare, până la stilul, culorile și ambianța ce amintește de America elegantă a anilor ’60 pe care o admiram în Mad Men.

Te simți mereu binevenit la 25th), restaurant care devine cu ușurință un fel de „acasă”, dar departe de casă – tocmai în inima Clujului…

Date de contact:

?Piața Unirii, nr. 4-5
?+40 799 112 110
f : facebook.com/25thdowntown
? Du-Joi: 10:00 – 00:00 & Vi-Sâ: 10:00 – 02:00

25th downtown flavours cluj aa1