Cât de diferit va fi totul, post-COVID? | Concurs „Clujul Scrie…”

de | | 2 Minute

Cât de diferit va fi totul, post-COVID?

O eructație sănătoasă va marca prima zi de „libertate”. Va fi și sunetul și mirosul și imaginea acelei zile, fiindcă atunci ți se va părea că mâncarea n-a mai fost niciodată atât de gustoasă și nici berea atât de rece. Nu e ca și cum până atunci nu vei mai fi mâncat sau băut însă, toate parcă-și pierd din farmec atunci când ești privat de libertăți din astea, fundamentale. Și stai și  bei și râzi și cânți și a doua zi ți-e rău, te plângi și ironia face că stai toată ziua-n casă.

Vei fi totuși mai ușor cu niște kilograme, fiindcă vei fi scăpat de povara aceea a promisiunilor pe care ți le faci în fiecare început de an – că vei mânca mai bine, citi mai des și te vei mișca mai mult. Uite că acum, între ăia patru pereți ai tăi, nu ai mai avut de ales și ai făcut-o! Te-ai mișcat și ai citit și ai învățat cuvinte fandosite, precum „eructație”. 

Dacă ar fi în fiecare an o astfel de pandemie, nu ar mai fi atât de multă zarvă și regret datorate acelor rezoluții pentru noul an. Și uite că ai stat atât de mult în casă încât au devenit obiceiuri pentru că, ce să vezi, e nevoie de optișpe zile să se-ntipărească iar tu nu nici nu mai știi de când nu ai mai ieșit… Anxios dar rezilient – ceva s-a rupt din tine, va lipsi, și totuși, mergi înainte că deh, înainte era mai bine.

Și apusul, din păcate, nu va mai fi atât de fotogenic, revenind la niște culori normale, în limitele albastrului. Fără oranj, violet și roșul ăla numai bun de pus pe Instagram. Acum e simplu – albastru și sănătos, ca și cum s-ar fi lăsat de fumat, pentru a nu fi expus daunei totale provocate de coronavirus.  Unii cred că atunci când vor ieși din case, vor fi flori de mac sălbatic printre dale, pe străzile care cândva erau pietonale. Dar dacă tu, norocosule, ai stat atât în casă, alții au fost nevoiți să taie tulpina acelui mac, să măture gunoiul care nu a mai existat iar pentru ei, viața post-COVID nu va fi diferită cu absolut nimic. 

Autor: Călin Alungulesă


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.