Parteneriat important Cluj.com – Universitatea Babes-Bolyai

de | | 3 Minute

Parteneriat important Cluj.com – Universitatea Babes-Bolyai

Ii anuntam cu mare drag pe detinatorii de City Card, precum si pe cei care sunt interesati de dinamica vietii culturale si educationale din Cluj, faptul ca s-a incheiat contractul de colaborare intre Asociatia Clujul Vazut Altfel – Cluj.com si Universitatea Babes-Bolyai.

Este vorba de un contract strategic prin care ne dorim sa dezvoltam si mai mult ideea principala a acestui proiect, si anume sa promovam cat mai eficient, intr-o maniera axata pe concret si activ, institutiile culturale ale Clujului, evenimentele care pun in valoare ce are orasul mai de pret, locurile care merita cu adevarat vizitate.

Cluj-Napoca are multe comori ascunse care merita sa fie descoperite atat de turisti, cat si de clujeni! De exemplu, stiati ca la Cluj exista o colectie unica in Romania de pe vremea cand Transilvania era ,,sub ape”? Sau ca aici exista singurul cuib cu oua de dinozaur din Romania care a fost pastrat in pozitia sa initiala (cea de acum 65 milioane de ani) sau ca avem singura colectie de meteoriti din tara?

Aceste comori ale Clujului merita cu adevarat sa fie cunoscute de comunitate, de clujeni in primul rand. Toti suntem obisnuiti sa vizitam muzeele in alte orase, iar prin colaborarea de fata vrem sa va incurajam sa descoperiti minunatele exponate pe care muzeele din Cluj le adapostesc cu grija. Sa le pretuim, sa le valorificam, sa le spunem apoi si altora despre ele.

Colaborarea vizeaza cele 6 muzee care apartin de Universitatea Babes-Bolyai. Fiecare detinator de City Card va beneficia de 4 intrari gratuite / an  la aceste muzee. Cele 4 cupoane cu intrari gratuite la muzeele UBB vor putea fi folosite la alegere, la oricare dintre cele 6 muzee UBB.

*Update: Cupoanele pot fi folosite si pentru intrarea la Gradina Botanica (datorita faptului ca intrarea la Muzeul Botanic coincide cu intrarea in gradina). Detinatorii de City Card care doresc sa beneficieze de aceste 4 intrari gratuite la muzeele UBB sunt rugati sa solicite invitatiile aici. Veti primi pachetul de cupoane care include intrarile gratuite la toate muzeele din Cluj incepand de saptamana viitoare, de la sediul nostru. Cei care ati primit deja un astfel de pachet pentru intrarile la celalalte muzee, va rugam sa ne contactati pentru a le primi si pe cele valabile la muzeele UBB. 

meteorit cluj1. Muzeul de Mineralogie
Program: Marti – Vineri: 11:00 – 14:00

Contact: Dr. Luminita Zaharia
E-mail: [email protected]

Str. M. Kogalniceanu, Nr. 1
Tel: +40 0264 405 300 int. 5121
Tel: 0726-329491 sau 0747-452098
Fax: +40 0264 591 906

2. Muzeul Botanic si Gradina Botanica

muzeele ubb muzeul botanic muzeul universitatiiStr. Republicii, nr. 42
(Parterul Institutului Botanic din Gradina Botanica “Al. Borza”)

Program: Marţi şi Joi: 10:00 – 13:00

3. Muzeul Universitatii

Program de vizitare: Luni – Vineri: 9:30 – 13:30
Adresa: str. Mihail Kogalniceanu nr. 4 , Cluj-Napoca
Persoană de contact: Dr. Ana-Maria Stan
Telefon: 00-40-264-591471
Email: [email protected]

4. Muzeul de Paleontologie si Stratigrafie

Pentru vizitarea muzeului este necesară programarea în avans.

Adresa: Clădirea Centrală a Universităţii Babeş-Bolyai (Str. M. Kogălniceanu nr.1), Catedra de Geologie-Paleontologie.

cuib cu oua de dinozaur

5. Muzeul de Zoologie

muzeul zoologic cluj napocaLa Muzeul Zoologic se poate ajunge pe jos, venind din centrul oraşului direct pe strada Clincilor nr. 5-7, urcând până la baza complexului studenţesc ,,Haşdeu’’, unde se află clădirea Facultăţii de Biologie. Muzeul se află situat la parter.

Adresa: Str. Clinicilor nr. 5-7 Cluj-Napoca
Telefon : 0264.59.57.39, int. 121

Program de vizitare:
Marți – Vineri: 10:00 – 16:00
Sâmbata – Duminica: 10:00 – 14:00

6. Vivariu

Program de vizitare:
fotografii din clujMarți – Vineri: 10:00 – 16:00
Sâmbata – Duminica: 10:00 – 14:00

Vivariul se găseşte pe str. Clinicilor nr. 5-7, la demisolul Institutului de Zoologie, aripa vestică a clădirii, sub Muzeul de Zoologie.

Vom reveni cu noutati in ceea ce priveste colaborarea stabilita, iar intre timp va invitam sa descoperim impreuna aceste minunate colectii si comori pe care Clujul le are!

Echipa Cluj.com