Metamorfoză | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 2 Minute

Metamorfoză

„ – Ce faci?
  – Caut ceva, dar nu știu ce. Am o viață plină, dar mă simt gol. Tu?
 – Și eu.”

Ne-am crezut fluturi, dar aripile de plumb nu ne duceau niciodată prea departe. Zburam la ore fixe și ne trăiam viețile scurte după un orar prestabilit. Captam atenția soarelui cu veșminte colorate în zile de sărbătoare, dar în restul timpului purtam mult negru. Ne-am deformat pupilele de la pixelii care ne umflau egoul și dădeam refresh unor pagini care nu ne pot îmbrățișa.

Căutam sens, dar când se ivea de după vreun colț, alergam mâncând pământul. Era comod să rămânem superficiali. Apoi cineva sau ceva, a dat refresh vieții. Vibrațiile schimbării s-au simțit în toată lumea. Purtat de vânt, media, oameni și uneori teamă, virusul ne-a acaparat viețile. Un inamic pe care noi l-am botezat și l-am împuternicit să reconfigureze jocul.

Ne-am simțit omide, unii luându-și răgaz să își reevalueze principiile, alții au fost doar revoltați, s-au simțit neputincioși și prizonieri în propriile case, iar diferențele sociale s-au accentuat și echitatea socială a început să râcâie răni mai vechi.

Alții au învățat că timpul se poate dresa, făcându-și curaj să facă curățenie în suflet. Au învățat să se bucure de somnul fără alarme, de micul dejun târziu, de lucrurile făcute-n tihnă și de oamenii care te caută fără interese ascunse.

„ – Ce faci?
  – Caut ceva, dar nu știu ce. Am o viață goală și mă simt gol. Tu?
  – Și eu. ”

Ne-am visat iar fluturi, dar cu aripi de mătase, care se mulează pe curenții de aer reci sau calzi. Metamorfoza o să fie completă când jocul o să pornească din nou, cu o grafică mai bună, o poveste și mai intrigantă, plină de provocări efervescente. O să ne luam răgaz pentru mirosit flori, trimis scrisori, aerisit camerele, expediții spre noi înșine, alergat în bălți, mâncat desert înaintea aperitivului. O să renunțăm la multe reguli autoimpuse, o să redevenim copii de câte ori sufletul o cere, o să îmbrățișăm copaci și oameni, o să fim liberi cu adevărat. Liberi să ne reîndrăgostim de viață.

„ – Ce faci?
  – Nu mai caut nimic, dar mă simt împlinit. Tu? ”

Autor: Loredana Giță (Sedusă cu pluta)


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.