Metallica in Cluj

de | | 3 Minute

In urma cu o luna va povesteam despre pagina de Facebook Metallica Live in Cluj, care isi propune sa aduca trupa Metallica in Cluj. Ei bine, in doar o luna pagina a mai strans 2000 de like-uri si numerosi parteneri care sustin proiectul.
Probabil va intrebati, asa cum ne-am intrebat si noi, cu ce ajuta like-urile astea si cum se va concretiza pana la urma proiectul.
In primul rand, aceasta pagina a fost creata pentru noi. Pentru noi, locuitorii acestui oras minunat. O pagina unde ne putem exprima dorinta unui concert si sa fim siguri ca dorinta noastra conteaza. Asadar, principalul scop al acestei pagini este de a crea o comunitate. De a ne uni fortele si impreuna sa zicem: „Se poate!“. Si de ce sa nu se poata, cand Clujul are atat de mult potential! Locuim intr-un oras pe care de multe ori il subestimam.

De ce ar fi posibil un concert Metallica in Cluj?

Exista cerere.

Din 1981 pana in prezent, trupa Metallica a adunat fani de toate varstele, de la tineri pana la batrani, copii si adulti deopotriva, ceea ce inseamna ca acest concert se preteaza pe mai multe grupe de varsta si va atrage un public numeros. Chiar daca pana acum doar aproximativ 5000 de doritori si-au exprimat dorinta pe pagina Metallica Live in Cluj, cu siguranta mai sunt multi fani care poate nu stiu de pagina de Facebook sau care pur si simplu nu activeaza in mediul online. Plus ca toata lumea a auzit de Metallica, ceea ce face mult mai probabil ca si persoanele care nu fac parte din comunitatea muzicii rock sau care nu asculta rock in general, sa-si doreasca sa participe la un astfel de concert „once in a lifetime”.

Avem unde.

Cluj Arena si-a deschis pana acum portile pentru trupe precum Roxette, Scorpions sau Smokie. Nu vedem de ce nu ar face-o si pentru Metallica. Arena este moderna, are destul spatiu si toate utilitatile necesare acestui concert. De asemenea, pozitia stadionului este una favorabila. Situat in zona centrala, se poate ajunge foarte usor din orice punct al orasului.

Pozitia si infrastructura orasului

Situat in centrul Transilvaniei, Clujul ar putea atrage fani din intreg ardealul si nu numai. Infrastructura orasului permite organizarea unui astfel de concert si promite un public numeros. Orasul ofera un complex de conexiuni rutiere si feroviare cu toate orasele importante din tara. Si cu siguranta, un concert in Cluj ar atrage si public din strainate, ceea ce nu este o problema, Aeroportul International Cluj fiind conectat cu cele mai importante orase ale Europei.

De ce ne-am dori Metallica in Cluj?

Sa ne gandim la toate avantajele economice si turistice pe care le-am avea. Am putea pune orasul pe „harta concertelor Metallica” care cuprinde numele unor orase importante, ceea ce, bineinteles, ar face orasul cunoscut in lume, ne-ar aduce multi turisti si implicit multe venituri in plus.
De asemenea, un astfel de concert ar deschide „granitele” pentru multi artisti importanti pe care ii dorim la noi in oras.
Avem un oras care permite aducerea uneia dintre cele mai cunoscute trupe din lume, deci de ce sa nu profitam de asta?

Ce este de facut?

Ramane ca fiecare dintre cei care stiu de pagina de Facebook, care isi doresc un concert Metallica in Cluj sau care pur si simplu isi doresc ca Clujul sa gazduiasca un eveniment aparte, sa dea sfoara-n tara: prin „Like“ pe Facebook si „Share“! Povestiti tuturor cunostintelor de acest plan si rugati-i sa povesteasca si ei, la randul lor, mai departe, astfel incat cat mai multa lume sa afle de acest proiect si sa-l sustina cu toate fortele!