Culoare, prospețime și creativitate în noul Meniu de Vară Off the Wall

de | | 4 Minute

Culoare, prospețime și creativitate în noul Meniu de Vară Off the Wall

După o primăvară scurtă și-o iarnă spontană ce nu s-a lăsat dusă (da, în această ordine), e momentul să luăm cu asalt Piața Muzeului în așteptarea verii. O putem aștepta pe vreo băncuță, dacă e loc.

Alternativa plină de tentații este să o așteptăm cu simțurile încântate la Off the Wall. Noul meniu de vară al simpaticului restaurant ne face ghiduș cu ochiul. Apoi, ne ademenește cu un burger cu piept de pui cu bacon în sos Ranch, ne dă refresh la atitudine cu o salată proaspătă, ne îndulcește gândurile cu înghețată de casă și, spre final, ne colorează conversațiile cu băuturi inedite.

noul meniu de vara off the wall (2) (Large)

Ce tot vorbim aici? 🙂

Se întâmplă să avem în centrul Clujului un restaurant multicultural, deschis de doi canadieni ce s-au îndrăgostit la un moment dat de orașul din inima Transilvaniei. Off the Wall e special din câteva motive simple:

  • Rețetele, deși inspirate din toate culturile lumii, se îmbină delicios cu produsele locale. Pare să devină un fel de laitmotiv, dar da, oamenii veniți de prin alte părți sunt cei care promovează produsele locale.
  • Fiind bazat pe produse locale, meniul se schimbă în funcție de sezon.
  • Totul e gătit pe loc, „from scratch”.
  • Off the Wall a devenit cam cel mai potrivit loc din Cluj pentru iubitorii de bere. Aici ne putem satisface curiozitatea în privința berilor artizanale românești și nu numai!

Meniul de vară este… nou, dar mai ales e inedit!

Răsfoim noul meniu de vară și zâmbim. Desigur, când mănânci, e important să-ți placă ce ai în farfurie. La un restaurant, pe lângă mâncare, apreciem și alte detalii. E vorba de aspectele standard și clasice: igiena, amabilitatea personalului, raportul preț-calitate, design-ul, atmosfera.

„Lecturând” ingredientele din meniul de vară Off the Wall, zicem: da, creativitatea! Revii din nou și din nou într-un loc pentru că are ceva „special”, ceva al lui, un „ceva” greu de definit uneori. De data aceasta, am reușit să și punem degetul pe acel ceva. Iar în continuare putem chiar arăta cu degetul, pofticioși, înspre preparatele noi din meniu ce ne-au atras atenția:

Aperitivele (canadian starters bites): Chilicini – chifteluțe de cartofi cu brânză, în pesmet crocant, cu sos salsa picant.

Proaspăta Off the Waldorf Salad – o salată cu felii de mere, apio, ceapă roșie și nucă prăjită, servită cu o vinegretă cremoasă „honey mustard”.

noul meniu de vara off the wall (8) (Large)

Burgerul rămâne rege: The Bacon Chicken Ranch Burger e noua apariție în meniu, un burger savuros cu piept de pui cu bacon, roșie, salată, ceapă roșie și sos Ranch + chifla de casă cu semințe de susan. Apetisant!

noul meniu de vara off the wall (9) (Large)

De îndulcit viața: înghețată de casă din tot felul de ingrediente inedite (avocado, miere și alte arome entuziaste) sau un savuros Creamy Lime Cheesecake.

Veteranele: se întorc porțiile individuale de nachos (Starter Nachos) și somonul norvegian afumat pe un pat de risotto cu lămâie, cu roșii cherry și ierburi aromate de vară… (Smoked Salmon and Citrus Risotto).

noul meniu de vara off the wall (6) (Large)

Coloratele: aici începe distracția! 🙂

Meniul de vară cu băuturi dovedește că și aici un restaurant poate da dovadă de creativitate și inovație. În rândul cocktailurilor fără alcool vom găsi inclusiv Non-Alcoholic Sangria, iar dacă aruncăm o privire spre cocktailuri cu alcool, descoperim că Vodka poate fi infuzată, cu succes, cu… skittles > Skittles Vodka Slushie. Sau, dacă-ți plac picanteriile, cu ardei jalapeño (Spicy Fifty)!
Rămânem în zona băuturilor colorate și testăm Tequilla Rainbow Lollipops (exact cum sună: tequilla cu acadea 🙂 ) sau, în acord cu sezonul, savurăm sucuri răcoritoare.

noul meniu de vara off the wall (14) (Large)

Vinuri și un nou furnizor local promovat la Off the Wall: DOBRA WINE (Satu Mare)

Desigur, vara aduce cu ea în meniu mai multe vinuri albe și rose, servite la Off the Wall în continuare atât la pahar, cât și la sticlă.

Unul dintre motivele pentru care Off the Wall este apreciat în rândul comunității este, după cum spuneam, dorința restaurantului de a promova produsele și furnizorii locali.
De la crama Dobra Wine, restaurantul ne recomandă noi vinuri, cu arome subtile și delicate.

Iar începând cu următoarea vizită, vom face cunoștință cu toți acești producători locali care, prin produsele furnizate către Off the Wall, contribuie la mesele delicioase de care ne bucurăm noi, de fiecare dată când ajungem în restaurant.

Părăsim Off the Wall, cu privirile înspre nori și pașii înspre Piață. Să vină vara, suntem pregătiți acum să o îmbrățișăm… 

Contact Off the Wall

Adresa: Str. Georges Clemenceau nr. 3
Tel.: 0749 619 240;
E-mail.: [email protected]
Web: www.offthewall.ro
Facebook: facebook.com/offthewall.ro

Program:
Luni-Vineri: 16:00 – 23:00
Sâmbătă: 14:00 – 23:00
Duminică: 14:00 – 22:00

Deliverieshipmenu.ro/off-the-wall