Mâncare mexicană în Cluj – unde ne înveselim papilele gustative?

de | | 3 Minute

Mâncare mexicană în Cluj – unde ne înveselim papilele gustative?

Sunt multe modalități de-a explora un oraș și împrejurimile lui. De a-l cunoaște pe deplin și a-i înțelege rădăcinile. Noi, cei de la Ghid Local Cluj, ne-am făcut un obicei din a vă recomanda locuri, proiecte, idei, evenimente și experiențe unice. De data aceasta, vă prezentăm un loc unde puteți servi mâncare mexicană în Cluj.

Cu simțurile activate, mereu suntem în căutare de arome noi. De aceea vă prezentăm un loc unde puteți servi mâncare mexicană în Cluj. Cu cât provin dintr-o zonă mai îndepărtată și greu accesibilă, cu atât ne stârnește mai tare curiozitatea. De aceea, mâncarea mexicană este inedită și apreciată de către mulți dintre noi. Iar acum, avem un Cluj cu de toate.

Ce știm despre mâncarea mexicană?

Mexicanii au o cultură extrem de interesantă. Înainte să fie cuceriți de spanioli, populația aztecă, consuma în mare parte legume cultivate de ei, precum chili, porumb, fasole și multe altele, gătite destul de simplu. Putem spune că pe atunci, orice mâncare era foarte sănătoasă. Însă, spaniolii au venit cu obiceiurile proprii. Astfel, băștinașii au împrumutat ingrediente și tehnici de gătire de la spanioli și viceversa. Totuși, acest lucru s-a întâmplat destul de târziu de la colonizare. Principalele cauze ale acestei întârzieri sunt prețurile ridicate ale produselor aduse de spanioli și superioritatea numerică a băștinașilor.

mâncare mexicană în Cluj

Odată cu înaintarea în timp, multe lucruri s-au schimbat. Aztecii au împrumutat de la spanioli uleiul de măsline și mâncărurile prăjite, ei fiind mari consumator de porumb înainte. În schimb, spaniolii însă, erau mari consumatori de mâncăruri create din mixuri de ingrediente, neobișnuite, am putea zice. Aceasta s-a datorat influenței arabilor sub care s-au aflat spaniolii timp de 8 secole. Astfel, cele două culturi au împrumutat treptat una de la alta tehnici și ingrediente, până când au devenit o singură cultură, reușind să își creeze o identitate culinară aparte și foarte apreciate chiar pe plan mondial.

Ce specific au mâncărurile mexicane?

Fiind o țară destul de mare, influențele se resimt diferit în funcție de zona. Chiar dacă se știe că o mâncare mexicană este, de regulă, picantă, ei bine, există și anumite zone care nu fac exces de zel. Cea mai bogată zonă în arome este Ciudad de Mexico, adică zona centrală. Climatul diferit din regiuni a impus o dezvoltare specifică a agriculturii. De aceea, mâncarea mexicană diferă de la o regiune la alta.

Fast – food Pablito – un loc pentru curioși și îndrăzneți

mâncare mexicană în Cluj

E greu să reziști tentației când treci pe lângă un loc în care se servește mâncare, iar mirosurile te atrag ca un magnet. Mai ales când ești flămând. Un locușor din orașul comoară, tare simpatic este Pablito. Colorat și vesel, Pablito este o poartă spre tărâmul energic al Mexicului. Nu numai prin design, ci și prin arome.

Un spațiu care te va binedispune ori de câte ori îi treci pragul și te va purta într-o călătorie culinară pe tărâmul mult prea îndepărtat al Mexicului. Cu variante mai picante, specifice zonei centrale a Mexicului, până la cele ușor picante sau chiar deloc picante, Pablito și-a propus să familiarizeze clujenii cu gusturile specifice din mai multe areale. De aceea, dacă nu îți place mâncarea picantă dar vrei să te bucuri de ingredientele aromate din ceea ce înseamnă o mâncare mexicană în Cluj, încearcă și aceste variante cu încredere.

De ce să testezi o mâncare mexicană în Cluj?

Pentru că ai ocazia să te familiarizezi cu o cultură prin acest minim contact, pe care îl poți avea chiar la tine în oraș. Sau dacă pur și simplu ești un iubitor al mâncărurilor picante și exotice, te poți bucura de aromele Mexicului oferite de Pablito. Mai mult decât atât, dacă îți place mâncarea condimentată de orice natură, aici te poți bucura de gusturi intense.

mâncare mexicană în Cluj