Lumea de după | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 2 Minute

Lumea de după

Lumea dupa pandemie va fi intr-un fel sau altul, in functie de cum a trait fiecare aceasta perioada. Igiena sufleteasca nu e unul din obiceiurile comode si deci la indemana pentru toata lumea. „Lumea” ignorantilor poate fi mai mare decat cea a oamenilor cu bun simt. Pentru ei nimic nu se misca si nu ii misca, sunt ca un lac subteran care chiar daca bat curentii de aer, e mereu acelasi. Un lucru insa e cert: limitele noastre, ale tuturor, au fost impinse mai departe decat oricand.

Pentru fiecare va fi diferita reintoarcerea. Vom incerca sa stergem amintirea slabiciunilor noastre, a momentelor de anxietate, de disperare, de ciuda, de pofta nebuna dupa ceva, orice si ne vom lauda, chiar si doar in sinea noastra,  pentru cumpatare, compasiune si inclinatii artistice ori sportive subite. Momentul eliberarii ne va coplesi si vom plange de emotia intoarcerii la normalitate sau de regasirea noastra interioara, mai puternici conform dictonului „ce nu te omoara te face mai puternic”. Nu vom sti incotro sa o apucam, ce sa mai bem, ce sa mai mancam, incotro sa mai mergem.

Dar oare vom alerga spre cei dragi, carora le-am dus dorul sau ne vom porni spre noi destinatii, pentru a ne fixa noi tinte, pentru a avea din nou impresia ca suntem pe un drum si avem un scop? Cum ne vom raporta la aceasta perioada? Ne vom aminti ca a fost o perioada in care ne-am intalnit cu noi insine mai mult decat oricand, o vom sarbatori in fiecare an, ii vom dedica o zi? O vom incuia pentru totdeauna intr-un beci al nepasarii sau o vom purta ca pe un blazon?

Noi suntem cei care am ramas, am triumfat, suntem semnele supravietuirii, exponatele cu cel mai pur ADN, noi am stiut cel mai bine sa ne ascundem, sa ne tinem si sa ii tinem departe pe toti, aproape ca am murit in nepasarea noastra si iata ca acum am inviat. Mai buni, mai curati.

Autor: Oana Salcudean


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.