Lumea Cea Nouă | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 3 Minute

Lumea Cea Nouă

Atunci când suntem bolnavi avem tendința de a deveni mai buni. La fel și pisicile. N-ați văzut că atunci când sunt bolnave sunt mai iubitoare, și parcă sunt nedezlipite de noi? Se simt vulnerabile, se simt slabe și au nevoie de cineva care să le protejeze și să le iubească. Așa suntem și noi uneori iar unii dintre noi nu avem la cine să ne plângem, suntem singuri și nu avem pe cineva în a cărui poală să ne așezăm precum o mâță, nu avem pe cineva care să ne iubească. La fel este și pământul acum. Este bolnav și trist.

Ce facem noi pentru a-l ajuta?

Crezi că suntem prea mici pentru a ajuta planeta? Suntem mici, dar împreună putem face lucruri mari. De fapt am și făcut primul pas în mod involuntar aproape, și anume faptul că ne ajutăm unii pe alții și parcă problema asta cu virusul ne-a unit pe toți.

Acum iese bunătatea din noi și suntem mai solidari unii cu alții. În viitor nu vor mai exista granițe. Ar trebui să reparăm odată găurile din stratul de ozon pentru că alte pericole mult mai mari ne vor paște după Paște. Avem un laser la Turnu Măgurele extrem de puternic de poate ajunge până la soare lumina lui, știința a progresat extrem de mult și totuși nu vrem să reparăm găurile din atmosferă. Există dispozitive electronice de producere a ozonului, și cu dispozitive de genul ăsta de putere foarte mare, montate pe avioane militare, s-ar putea repara găurile din stratul de ozon în câteva săptămâni. Până acum nimeni nu a fost interesat, dar e momentul să ne pese. Locuim cu toții pe aceeași planetă.

Dumnezeu ne-a privit și a zis:

– Ăștia sunt copiii mei, făcuți de mine, dar mi-e rușine de majoritatea. Se batjocoresc între ei și își bat joc de planetă. Eu nu așa i-am făcut. Dar știu că în adâncul sufletului lor este o sămânță de bunătate și acolo sunt Eu. Ia să le dau Eu un virus nou, puternic, să vedem dacă oamenii se schimbă și lasă bunătatea să străpungă carapacea ce și-au creat-o.

Astăzi, după ce Dumnezeu a văzut că oamenii sunt solidari și sunt mai buni decât înainte, a zis:
– Nu sunt mulțumit. Îmi place ce văd, dar nu e deloc suficient. O să le mai trimit câteva probleme mai mari. Vreau ca bunătatea și iubirea din ei să se reverse asupra altora și asupra planetei. Vreau ca pământul să fie inundat de bunătate. O să mai moară din ei, dar altă metodă de a-i schimba nu am. Injecția e dureroasă dar vindecă planeta de boală. Copiii mei merg într-o direcție greșită. Trebuie să-i ajut.

Se va uita spre noi și ne va zice:

– Copii, îmi pare rău dar o să vă trimit o năpastă mare. Doar zdruncinându-vă din toate încheieturile, vă veți schimba.

După ce problemele vor fi trecute, cerul se va însenina, va fi cald iar oamenii asemenea. Când vei merge pe stradă și te vei întâlni cu un om străin parcă te vei bucura și îl vei simți familiar. Dumnezeu se va uita la noi și va zice:
– Iată, ăștia sunt copiii mei. Acum mă reprezintă. Îi iubesc. O să le dau belșug în toate. În noua lume:
– pomii vor face fructe în exces.
– pământul va da multe roade.
– apa va fi dulce.
– oamenii vor avea imunitate de fier și vor fi fericiți.
– nu vor mai exista cazuri de oameni deprimați.
– nimeni nu va mai fi singur.
– multi oameni vor fi în relații stabile ce implică mai mult de două persoane. Se vor iubi mult și vor slăvi numele meu.
– oamenii nu vor mai fi egoiști.
– oameni străini se vor ajuta între ei.

Apoi Dumnezeu va zice:

– Iar acum copii, pentru că sunt mulțumit de cum merge treaba pe pământ, vă voi lumina mințile și veți descoperi tehnologia necesară deplasării rapide până la o altă planetă. Aveți grijă că acea planetă nu e nelocuită ci mai sunt și alții pe ea, tot niște creații de-ale mele. Să trăiți în armonie cu ei și să nu încercați a-i domina.

Pământul se va schimba și va avea alte culori și mai vii. Va radia de fericire. Copiii de atunci se vor uita pe youtube cu crispare la înregistrări video cu oameni din trecut. Vor fi șocați de ce vor vedea și se vor bucura că oamenii nu mai sunt așa.

Autor: Cristian Țone


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.