Lecția | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 2 Minute

Lecția

Moment de reflecție: Unu, două, 15 sau mai bine zis 21 de momente/zile în autoizolare.

Natura s-a rugat pentru o „vacanță” fără invadatori, fără poluare, fără amprentă umană. A vrut să mai respire și ea. Și COVID19 a ascultat-o 🙂 Acum e mai multă liniște în păduri, în parcuri, în jurul lacurilor. Peștii pot să își asculte gândurile și copacii să își privească în tihnă frunzele mângâiate de soare. Planeta se vindecă și ea pentru a se putea dărui pe deplin mai târziu.

Omul a primit și el o pauză, o șansă extraordinară pentru reset: să (re)cunoască persoana din oglindă, să își îmbrățișeze mai mult soția/soțul/copilul, să se joace, să gătească rețete noi, să citească, să se uite la filme, să iubească, să fie recunoscător. Dar liniștea îl înnebunește pe alergătorul de cursă lungă. Casa/apartamentul e prea mic pentru alergatul fără sens. Nu oferă destulă adrenalină. Așa că evadează, se joacă de-a v-ați ascunselea cu autoritățile, caută fisuri în formulare/proceduri, încalcă voit regulile generale că de ce n-ar face-o dacă se poate?

Aș vrea să cred că după COVID19 vom fi cu toții mai înțelepți, mai atenți la oamenii și peisajele din jurul nostru, mai prezenți atunci când socializăm, mai iubitori și mai puțin duri cu noi înșine. Că vom avea grijă mai mare de trupul, mintea și sufletul nostru, dar nu va fi așa. Unii oameni nu se vor schimbă, dovadă stau toate erorile și prostiile pe care regnul uman le-a făcut de-a lungul istoriei și nu a învățat nimic din ele (recomand cartea „Oamenii. O scurtă istorie despre cum am stricat totul – Tom Phillips). Eu vreau să trec în tabăra celor care nu vor mai fi niciodată la fel, care au acceptat să fie învățați și să lase orgoliul deoparte.

Îmi pare rău pentru familiile care se vor dezbina (e greu să realizezi că ai ajuns să trăiești lângă un străin), de oamenii care nu vor mai avea slujbe la care să se întoarcă, de cei care își vor pierde economiile, casele și mințile. Sper să avem destui psihoterapeuți competenți să ne „vindece” mințile de gânduri putrede atunci când nu vom putea să o facem singuri.

Închide-ți televizorul și deschide-ți mintea. Privește-ți în ogradă și vezi ce buruieni ar trebui să smulgi. Apoi întinde-te pe spate, privește cerul și spune MULȚUMESC!

Sănătate și voie bună!

Autor: Ioana Modi


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.