La Perne

de | | 3 Minute

Uneori, inainte de a ne decide unde ne petrecem timpul liber, multi dintre noi gasim a fi dificil sa iesim din zona noastra de confort… – caci ce loc e mai relaxant decat propriul pat, acasa? Insa, odata depasit acest hop, putem descoperi faptul ca mici oaze de relaxare, in care atmosfera de confort de acasa ajunge treptat sa se recreeze singura, exista in Cluj.

Un astfel de loc este La Perne, un nou local situat la inceput de Calea Turzii, nr. 18, dinspre centru. Numele este sugestiv, desi poate nu il vei lua in serios, ad-litteram, de la bun inceput. Intrand aici, poate primul lucru pe care il vei remarca va fi muzica, linii melodice calde, duioase – interpretate uneori live, daca seara gazduieste oameni talentati.

la perne cluj

Muzica, specifica anilor ’30 – ’40 – ‘60, o vei regasi in La Perne nu doar auditiv, ci o vei remarca, in timp ce te instalezi tot mai confortabil, ca pe un motiv decorativ in jurul tau: discuri vechi pe mese sau pe pereti, un gramofon care atrage privirile (si care nu e doar de décor!), instrumente muzicale tolanite la vedere sau in locuri total neasteptate. Design-ul in sine este o combinatie de clasic si inedit, unde fotografii vechi ale orasului se alatura unor imagini sau picturi neasteptate, unde vapaile calde ale lumanarilor se inalta timid inspre umbrelele prinse pe tavan.

la perne cluj

Deschizand meniul, te descoperi intr-un mic rai al bauturilor calde, denumirile ceaiurilor intrand usor in rezonanta cu starea de spirit care te cuprinde treptat in La Perne. Relaxare, inspiratie, libertate, zen. Ai putea sa incerci un ceai Buddha Inspiration – ceai verde cu echinaceea, scortisoara, nuca de cocos, chimen, banane, flori de camp, vanilie si anason stelat. Poate preferi altceva, aromele sunt variate, plantele naturale, micile bucurii – de nepretuit!

Iar surprizele incep sa apara, caci bauturile calde aduc cu ele un mic ravas si o prajiturica din ovaz, cu fulgi de ciocolata (delicioasa!). Ravasele se pastreaza, daca doresti, iar la 5 adunate, primesti o bautura calda din partea casei. Dar farmecul lor, cu siguranta, e dat de trezirea acelei curiozitati de copil, care sta latenta in fiecare dintre noi. Incepi, cu un entuziasm mocnit si inca limitat de reguli sociale, sa desfasori ravasul, sa vezi “pe al meu ce scrie oare?…”. De la cuvinte faimoase si adanc inradacinate in constiinta noastra, a tuturora, precum: ,,Fii tu schimbarea pe care doresti s-o vezi la ceilalti” sau ganduri frumoase, cotidiene: “Ziua incepe cu o cafea, viata incepe cu un zambet”, la indemnuri neasteptate, inedite, precum: ,,Gaseste tipa cu pisica!”, aceste ravase aduc zambete, sunt mici detalii care contribuie la farmecul locului, care iti seteaza mintea si starea de spirit pe o frecventa de confort si relaxare.

Desigur, nu doar bauturile calde iti stau la dispozitie, ci si cocktailuri, long drinks, shooters, vinuri, lichior, toate in varietati multiple, pentru gusturile fiecaruia.

la perne cluj

In La Perne, ai sanse mari sa te simti… ca acasa. Pernele care te invita sa stai pe jos inlatura treptat acele restrictii sociale pe care le ai cand mergi “in oras”. Aici poti sa stai cum vrei tu, poti sa pierzi vremea fara sa te traga nimeni de maneca, intr-o atmosfera prietenoasa, intima, avand muzica buna pe fundal – uneori cantata live, uneori pusa la gramofon, care nu te distrage de la conversatie sau de la gandurile tale, ci dimpotriva se armonizeaza perfect cu ele.

Localul a prins fiinta dintr-o nevoie de ceva pentru suflet, o ceainarie care sa gazduiasca evenimente culturale, dar intr-o atmosfera prietenoasa, relaxata. Astfel, La Perne organizeaza proiectii de filme vechi, de la inceputurile cinematografiei, seri de teatru, bancuri, poezii sau romante, iar in spatele acestor seri stau oameni creativi si talentati, care isi doresc sa se simta bine si ei alaturi de prieteni. Nimic nu pare fortat si teatral aici, caci pana si interpretarile scenice se desfasoara natural, ca de la prieten la prieten.

Daca vrei sa iesi in oras, dar sa te simti ca acasa, “pentru momente de relaxare si ceaiuri dansante”, esti asteptat in La Perne! Vei descoperi creativitate si confort, seri speciale si oameni placuti si talentati!

p.s Nota de plata vine si ea intr-o forma simpatica si neasteptata! Alte mici detalii, va invitam calduros sa le descoperiti singuri, asezati confortabil… pe vreo perna.