La o bere cu berarii. Clujenii pot afla poveștile berilor artizanale din România direct de la producători | #MeetTheBrewer

de | | 4 Minute

La o bere cu berarii. Clujenii pot afla poveștile berilor artizanale din România direct de la producători | #MeetTheBrewer

Berile artizanale au devenit un adevărat fenomen în ultimii ani – nu doar în Cluj, ci în întreaga țară. Dacă producția de bere locală părea să facă pași înapoi, acest lucru s-a schimbat odată cu apariția unor microberării care au reușit, în cele din urmă, să-și facă berea artizanală cunoscută și să învețe publicul clujean cu un nou mod de a explora și savura berea.

Berea nu mai este o băutură de duzină…

…ci una pe care poți să o descoperi, poți să fii selectiv, să îi cunoști și să-i diferențiezi nuanțele și aromele.
Nu părea plauzibil, în urmă cu abia 2 ani, să avem în Cluj un public educat în materie de bere și tipuri de bere, să avem degustări de bere și întâlniri speciale ale iubitorilor de bere, depășind imaginea și atmosfera vechilor festivaluri ale berii ce aveau loc în Cluj și în întreaga țară.
Berea și-a câștigat acum un statut special, însă a fost nevoie de un efort considerabil, un efort comun.

povestile berilor artizanale

La o bere cu berarii

Poveștile berilor artizanale din Cluj, dar și din întreaga țară, pot fi aflate de-acum în cadrul unor întâlniri prietenoase desfășurate la restaurantul Off The Wall (str. Georges Clemenceau, nr. 3, Piața Muzeului), întâlniri ce-i au ca organizatori și pe cei de la Beerologique, iubitori de bere artizanală cu poftă de discuții 🙂

Meet The Brewer se numește seria de evenimente inițiată în Cluj care-i așează pe iubitorii și producătorii de bere la aceeași masă. Producătorii de bere artizanală fac o prezentare pe un subiect anume, iar cei prezenți au ocazia să afle ce presupune producerea unei beri artizanale, care sunt obstacolele, care sunt beneficiile. Bineînțeles, au ocazia să și guste berea în cauză, să întâlnească alți iubitori de bere și să contribuie la formarea unei mici comunități locale.

Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, participarea la evenimentele din seria Meet The Brewer este gratuită, nu necesită nici o rezervare, ci doar să fii acolo 🙂

povestile berilor artizanale (1)

Despre costurile de producție și birocrația din România

Prima întâlnire a avut deja loc la început de septembrie, iar cei de la Bereta le-au povestit celor prezenți despre costurile de producție în cazul berii artizanale din România.

povestile berilor artizanale (5)

Următoarea întâlnire are loc duminică, 17 septembrie, începând cu ora 17:00, la Off The Wall, alături de Darko și Dana de la Hophead. Microberăria clujeană este cea care a dat startul pe plan local acestei pasiuni pentru berea artizanală, în urmă cu aproximativ 2 ani. Se va discuta despre birocrația din România și obstacolele din hârtie în care te poți bloca, iar cei dornici să se aventureze și ei în producția de bere artizanală pot primi sfaturi de „combatere” a birocrației.

Bineînțeles, berea rămâne în centrul atenției. Cei prezenți vor putea să-și cumpere două sortimente diferite de Hophead, întâlnite deja la Off The Wall: Opium și PureC. Un al treilea sortiment-surpriză rămâne să-l (re)descoperim la întâlnire.

Promovarea produselor locale, un deziderat Off The Wall

Restaurantul multicultural din centrul Clujului a fost deschis de către doi canadieni care, călătorind prin lume, s-au îndrăgostit de orașul nostru și au decis să rămână aici. Cei doi, precum și toți cei de la Off The Wall, și-au propus să promoveze produsele locale, să le valorifice în rețete inspirate din întreaga lume și împărtășească și celorlalți pasiunea lor pentru autentic.
De altfel, totul se gătește aici pe loc, „from scratch”. Astfel, nu-i de mirare că restaurantul a fost printre primele din Cluj în care berea artizanală clujeană și nu numai s-a instalat comod, ca la ea acasă, Off The Wall devenind unul dintre cele mai potrivite locuri pentru iubitorii de bere.

Dacă mergeți la o bere cu berarii, nu-i de ignorat nici mâncarea, care e mereu proaspătă, gătită pe loc din produse locale și de sezon, absolut delicioasă.

Următorul eveniment: Meet The Brewer: Hophead.

povestile berilor artizanale (3)

Date de contact Off The Wall
Adresa: Str. Georges Clemenceau, nr. 3 (Piața Muzeului)
Tel.: 0749 619 240;
E-mail.: [email protected]
Web: www.offthewall.ro
Facebook: facebook.com/offthewall.ro

*Atenție: consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății!*

povestile berilor artizanale (2)

Fotografii: Off The Wall , Bereta TMHophead Brewing