Kettlebell, vedeta unui antrenament reusit

de | | 3 Minute

Kettlebell, vedeta unui antrenament reusit.

Probabil a devenit deja cliseu sa te gandesti, in apropierea verii, ca ar trebui sa faci miscare, sa iti tonifiezi corpul, poate sa slabesti sau pur si simplu sa incepi sa ai un stil de viata activ si sanatos. De obicei avem astfel de ganduri la inceputul verii (sau la inceput de an, cand inca resimtim entuziasmul Revelionului).
Vestea ,,buna” e ca procrastinarea sau dificultatea crearii de noi obiceiuri (sanatoase) sunt specifice celor mai multi dintre noi. E uman sa iti fie greu sa te tii de un program – care aparent nu e nici urgent, nici de importanta necrutatoare.

Totusi, sanatatea noastra e cea mai importanta. Si daca e greu sa iti formezi obiceiuri acasa, poti sa iti indrepti pasii inspre o sala de antrenamente. In caz ca faci asta, e important ca antrenamentele propuse sa fie variate si echilibrate – exercitiile trebuie sa fie specifice pentru diverse grupe de muschi, astfel incat intreg corpul sa iti fie pus in miscare.

Sunt numeroase sali de antrenamente in Cluj, insa Shape Xpress ne-a atras atentia tocmai datorita diversitatii mari de antrenamente pe care le propune. Motivatia ta primeste un boost cand intalnesti exercitii noi, accesorii de ultima generatie si, mai ales, antrenamente inedite.

Aici intra in scena asa numitele kettlebell, niste greutati in forma de minge de bowling, cu maner, care au devenit recent vedetele oricarui antrenament care isi propune sa vina cu ceva inedit! Umplute de obicei cu ciment sau nisip, greutatile sunt prevazute cu un maner care faciliteaza executarea exercitiilor.

Antrenamentele Kettlebell se fac, in Cluj, doar la Shape Xpress, iar datorita ineditului si utilitatii lor, chiar merita incercate!

kettlebell

Beneficii
Implicand folosirea multor grupe musculare si solicitand atat partea superioara, cat si cea inferioara a corpului, antrenamentul Kettlebell e foarte eficient in arderea grasimilor si in tonifierea umerilor, bratelor, posteriorului si taliei.
Dincolo de aspectele vizibile, exercitiile specifice Kettlebell contribuie la cresterea mobilitatii, fortei si rezistentei, intaresc articulatiile, scad riscul de accidentare si imbunatatesc performantele sportive. Si, poate, cel mai important, aceste exercitii imbunatatesc si functionarea sistemului cardiovascular!

Studii relevante
Kettlebell a atras atentia si oamenilor de stiinta care fac cercetari in domeniu, astfel un studiu recent a aratat faptul ca 10 minute de exercitii cu aceste greutati, intr-un ritm intens, ard mai multe calorii decat 45 de minute de alergare pe banda. Iata, poti economisi si timp!
Studii similare au confirmat contributia Kettlebell la un consum caloric ridicat: doar intr-un minut de Kettlebel, se consuma aproximativ 20 de calorii. Astfel, o sedinta de antrenament precum cele organizate la Shape Xpress, poti ajunge sau chiar depasi 1000 de calorii consumate!

kettlebell (5)

Istoric
Greutatile Kettlebell au un istoric interesant si indepartat!
Aparute la inceputul secolului al XVIII-lea, in Rusia, initial erau folosite la masurarea cerealelor, a furajelor si a carnii. Si cum orice obiect, in timp, primeste mai multe intrebuintari, kettlebell s-a transformat intr-o competitie intre satenii si orasenii din provincie care se intreceau in forta, rezistenta si anduranta.
Observand rapid beneficiile acestor exercitii pentru sanatate, kettlebell au fost introduse in antrenamentele de pregatire a soldatilor rusi, iar din 1970 competia s-a transformat in sport national!

In ultima perioada, Kettlebel au devenit vedetele oricarui antrenament eficient si reusit, fiind in topul celor mai bune si mai eficiente accesorii de fitness.
E important insa ca exercitiile sa fie executate corect, sub indrumarea si tinand cont de explicatiile unui instructor experimentat. Exercitiile pot fi periculoase, mai ales daca nu ai antrenament.

De aceea, indicat e, mai ales la inceput, sa poti beneficia de un spatiu special dedicat unor astfel de antrenamente. Shape Xpress ofera acest lucru, te vei putea bucura de beneficiile unui antrenament complex, eficient, bine pus la punct, care nu omite nici importanta incalzirii generale si a modului in care trebuie sa se incheie orice antrenament, si anume cu cateva minute de relaxare!…

Iulia Marc
Redactor Cluj.com