Cartierul Intre Lacuri

de | | 2 Minute

intre lacuri, clujCartierul Intre Lacuri detine, cu siguranta, una dintre cele mai intuitive denumiri din randul cartierelor clujene. Nu e greu sa ne dam seama de ce s-a inradacinat acest nume, care e o descriere spatiala suficient de expresiva.
Marginit de strada Teodor Mihali, Lacul Gheorgheni, Iulius Mall, capatul strazii Dunarii si, la nord, strada Aurel Vlaicu, Intre Lacuri este un cartier micut, dar gazduieste cateva surprize placute.

Daca privim harta, observam rapid denumirile strazilor – la tot pasul, nume de rauri, porturi sau fluvii care par sa se verse in lacurile aflate in zona.
Luand-o la pas pe strada Intre Lacuri, dinspre podul din Marasti, dupa un urcus pe langa benzinarie, vei descoperi strazi linistite care pitesc ori case vechi, batranesti, ori casute frumoase si simpatice sau, mai nou, vile cu un design elegant si impresionant. Fie ca privesti inspre strada Tarnavelor sau spre Oltului, simti nevoia sa incetinesti pasul si sa te plimbi. Ai scapat de trafic si agitatie. Aici doar cainii, uneori, mai fac galagie.

Pe strada Sarmisegetuza, cunoscatorii vor recunoaste de la distanta o anumita casa, alba, cu turnulete albastre, de unde pornea pe strazi, matinal, o fetita cu ochi frumosi care te intreba zambind si poznas daca “n-ai un leu?”.
“Sarmi” e o raritate de strada in cartier – care nu face referinta la nici o apa, ci e cat se poate de terestra si care, asa cum cei care o circula in mod frecvent ar putea spune, se afla, dimpotriva, destul de mult deasupra nivelului apei.

Casele alterneaza si se armonizeaza, pe alocuri, cu blocurile si parcurile din cartier.
Zona e mereu frumos animata de elevii de la Scoala Generala Alexandru Vaida Voievod, caci trecand pe-acolo, la fara 10 sau la fix, un val de nostalgie si glasuri voioase de copii vor ajunge pana la tine, o data cu celebrul “clopotel” care anunta pauza.
Si, daca vorbim de copii, am putea mentiona si parcul de pe Tulcea sau chiar cel din apropierea scolii!

Duminica, pe Siretului, lumea se aduna la biserica, fie la cea Reformata, fie la cea Penticostala – e o forfota de oameni, dar in soapta, parca, saptamana de saptamana.

Pe strada Muresului, catre ACE, vei simti primavara salcamii, iar toamna te vei minuna de galbenul sau, alternativ, visiniul accentuat al frunzelor unor copaci aflati acolo, parca, de cand lumea.

Dintr-o perspectiva comercial-economica, un impact important asupra cartierului il are bauMax-ul, aflat intre strada Aurel Vlaicu si Bega sau binecunoscutul, in zona, ACE. Iar imediata apropiere a Iulius Mall-ului nu este deloc neglijabila, cei care locuiesc Intre Lacuri, avand acces rapid la cumparaturi sau spatii de relaxare.

Sa nu uitam de barcutele de pe lac, in sezonul cald!

intre lacuri cluj

Fotograf 1: Mihaela Pop
Fotograf 2: Hapi