Apel de proiecte culturale pentru spațiul public din Cluj. Înscrie ideea ta în Fondul Jazz in the Park și obține până la 11.000 lei
Organizațiile neguvernamentale și persoanele care au idei de proiecte în care cultura intervine în spațiul public pot primi finanțare prin Fondul Jazz in the Park. S-a dat start apelului care susține inițiativele de intervenție culturală în Cluj, iar suma maximă pusă la dispoziția proiectului câștigător sau proiectelor câștigătoare pentru secțiunea publică este de 11.000 lei.
Aplicațiile se depun online din 13 septembrie și până în 22 octombrie prin completarea fișei de înscriere, disponibilă pe http://www.jazzinthepark.ro/concurs-proiecte/. Proiectele care vor implica în activități cea mai defavorizată comunitate a Clujului, Pata Rât, vor primi punctaj suplimentar.
„Fondul Jazz in the Park reprezintă un efort comun care sudează și mai tare relația dintre noi, organizatorii festivalului, și publicul participant. E ceva ce rămâne după festivalul din vară și dă culoare orașului și comunității noastre. În fiecare an adaptăm și regândim direcția spre care direcționăm banii și ne gândim la domeniile care au nevoie mai mare. Anul acesta am dat multă atenție comunității din Pata Rât, de la scena pe care am amplasat-o aici și până la proiectele pe care deja le-am demarat alături de oamenii din zonă. În plus, rezultatele bune pe care le-au avut proiectele finanțate în ultimii doi ani ne-au determinat să păstrăm și în acest an o parte din buget pentru apelul public. Sperăm să primim proiecte multe și bune de intervenție culturală în spațiul public”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.
Despre proiectele finanțate prin Fondul Jazz in the Park
Anul acesta Fondul Jazz in the Park se implică în oraș prin proiecte de intervenție culturală în spațiul public – prin apelul făcut public – dar și în integrarea comunității de la Pata Rât, unde vor fi finanțate câteva proiecte comunitare și sociale pentru copiii care locuiesc lângă groapa de gunoi a Clujului. Unele proiecte au început deja: e vorba despre workshopuri, activități educative și sportive pentru copiii din comunitate, abonamente la cluburi de sport și amenajarea unui loc de joacă pe care micuții să-l poată folosi.
Proiectele Fondului Jazz in the Park 2017:
1. Te Khelas Amen! – proiect de educație non-formală adresat copiilor și tinerilor din comunitatea Coastei – Pata Rât prin activități precum: vizite tematice, ateliere practice de pictură, cusut, meșteșuguri, activități și competiții sportive.
Pentru mai multe informații: Corina Brândușan PR Manager [email protected] 0724-071-422
2. Burse sportive – oferirea a patru burse sportive pentru tinerii din Pata Rât pe parcursul unui an.
3. Realizarea unui teren de joacă și sport la Pata Rât.
Fondul Jazz in the Park a debutat în 2014 din dorința organizatorilor festivalului Jazz in the Park de a determina comunitatea să se implice în proiecte care să transforme în bine orașul. Până acum au fost acordate, din Fondul Jazz in the Park, burse pentru tineri muzicieni talentați, au fost susținute inițiative culturale și proiecte de artă experimentală.