Inaugurarea noii piste a aeroportului

de | | 1 Minute

Azi, 26 octombrie 2013, a avut loc inaugurarea noii piste a Aeroportului International “Avram Iancu” Cluj.

Pentru a marca finalizarea partiala a primei piste de aterizare-decolare construite in ultimii 20 de ani in Romania, clujenii au fost intampinati cu un miting aerian, in cadrul caruia cei prezenti s-au putut bucura de spectacolul oferit de elicoptere militare, elicoptere M.A.I, MIG-uri, avioane de acrobatie, parasutisti, sau demonstratii ale planoarelor. De asemenea, au avut loc si doua zboruri inaugurale, iar numerosi clujeni au castigat zboruri gratuite cu aceasta ocazie.

Astfel, azi, peste 10 000 de oameni s-au putut bucura de spectacolele oferite, mai ales in conditiile in care si vremea a tinut cu organizatorii.

Noua pista, in prezent de 2100 de metri nu este finalizata in proportie de 100%, obiectivul final fiind ca aceasta sa ajunga  la 3500 de metri. Proiectul este unul ambitios, Cluj-Napoca avand astfel oportunitatea sa devina mai vizibil pe “harta” internationala, sa atraga investitii si firme aeriene mai de renume si, in cele din urma, sa devina un punct turistic mai accesibil si pentru straini – deoarece, asa cum noi cei care iubim acest oras deja stim, Cluj-Napoca merita!