Fluturi tropicali vii la Cluj-Napoca

de | | 2 Minute

Fluturi tropicali vii la Cluj-Napoca

Căldura verii mi-a indus mereu stări de somnolență și moleșeală. Îți vine să te ascunzi undeva la răcoare, eventual cu o carte în brațe și să zaci. Efortul de a ieși din starea aceasta vine însă cu surprize nebănuite.

Dacă ești copleșit de căldura de afară, uite o provocare: fă ceva nou azi!
Dacă accepți provocarea, uite o recomandare: Butterfly Land – o expoziție inedită de fluturi tropicali vii care provin din Africa, America de Sud și sudul Asiei, alături și de câteva specii europene.

Expoziția este amenajată în incinta florăriei Flower Time de la Polus Center – în exteriorul clădirii mall-ului, chiar lângă Decatlon, și mai poate fi vizitată până la finalul acestei luni (până pe 30 iunie).

Zilele însorite sunt ideale pentru a admira fluturii, neconteniți în zborul lor, tocmai deoarece pe condiții meteo nefavorabile sau, de exemplu, mai spre seară, fluturii nu mai sunt foarte activi.

fluturi tropicali vii la cluj

Vizitarea lor, în această perioadă, cere un mic sacrificiu totuși: atmosfera din mica expoziție e similară unui climat tropical, așadar vei simți un nou fel de căldură (nu la fel de uscată, ce-i drept). Pășești cu atenție în mica expoziție, să nu calci pe vreun exemplar ce s-a decis, poate, să facă o pauză pe jos și admiri paleta de culori ce își continuă zborul nestingherite.

fluturi tropicali vii la cluj

Unii viu colorați, de-un albastru senin, alții bine camuflați sau impresionanți prin contrastul culorilor, fluturii au un efect liniștitor asupra ta, ca vizitator. Probabil și muzica ambientală și liniștea au partea lor de influență…

fluturi tropicali vii la cluj

Și dacă fluturi am mai văzut (deși nu tropicali, nu atât de mari!), a fost pentru prima dată când am văzut larve de fluturi, evoluția acestora și un fluture nou-ieșit din cocon! 🙂

p.s. Ne-am jucat și cu niște gândaci șuierători de Madagascar. Adorabili!

Program de vizitare:
Luni – Duminică: 10:00 – 20:00
Preț bilete:
10 lei / adult
7 lei / copil, elev, student

Redactor Cluj.com: Iulia Marc
Fotograf: Alex Prodan

fluturi tropicali vii la cluj

fluturi tropicali vii la cluj