Fed Cup: Halep, Niculescu, Begu și Dulgheru, echipa României în fața Germaniei

de | | 2 Minute

Fed Cup: Halep, Niculescu, Begu și Dulgheru, echipa României în fața Germaniei.

Echipa României de tenis va disputa, la finalul săptămânii viitoare, pe 16 și 17 aprilie, meciurile din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup. Cu exact zece zile înainte de prezentarea oficială a echipelor, căpitanul nejucător al celor două echipe și-au anunțat jucătoarele pe care le vor avea la dispoziție pentru această confruntare.

Simona Halep (locul 6 WTA), Monica Niculescu (32 WTA), Irina Begu (34 WTA) și Alexandra Dulgheru (97 WTA) sunt jucătoarele nominalizate de Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei României, pentru meciul de la Cluj, cu Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

Căpitanul nejucător al României, Alina Cercel-Tecșor, a declarat că echipa este formată din cele mai bune jucătoare ale momentului din România și că îi așteaptă pe fani la Cluj acolo unde s-au simțit bine și în luna februarie. „Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Germania reuneşte cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica şi Alexandra sunt bucuroase şi mândre să reprezinte din nou culorile României, împotriva unei echipe puternice. Formăm o echipa omogenă, echilibrată şi optimistă, pregătită să lupte pentru a rămâne în Grupa Mondială. Întâlnirea va fi cu siguranţă una foarte disputată, Germania fiind o echipa solidă, dar credem în șansa noastră şi în devotamentul fetelor. Mulțumim fanilor că sunt alături de echipa României și îi aşteptăm cu drag la Cluj din nou, unde ne-am simțit foarte bine în februarie”, a declarat, pentru site-ul FRT, Alina Tecșor.

Căpitanul-nejucător al echipei Germaniei, Barbara Rittner, a anunţat că echipa care va juca la Cluj-Napoca va fi compusă din: Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (28 WTA), Annika Beck (40 WTA) şi Julia Goerges (58 WTA).

Sala Polivalentă gata de Fed Cup

Între timp, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, acolo unde vor avea loc aceste partide dintre jucătoarele României și cele a Germaniei, terenul de zgură este aproape gata. Miercuri, 6 aprilie, lucrătorii munceau de zori la nivelarea și tasarea zgurei pentru ca terenul să se prezinte săptămâna viitoare în cele mai bune condiții. Aceștia au de montat trei straturi de zgură care a fost adusă din Polonia.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este a doua, după Brașov, care va găzdui meciuri de tenis pe zgură în sală.

Biletele epuizate în timp record

În urmă cu o lună și jumătate, Federația Română de Tenis a pus în vânzare biletele pentru acest. Nu a trebuit decât patru ore ca toate biletele să fie vândute online. Totuși, la fel ca la meciul cu Cehia, cei care nu au prins un bilet la acest meci vor trebui să aștepte până în ziua meciului atunci când, după recalcularea locurilor ocupate, vor putea fi scoase la vânzare bilete pe locurile neconfirmate.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com

Fed Cup

Fed Cup