My Fair Lady, primul spectacol din an la Opera Română

de | | 2 Minute

My Fair Lady, primul spectacol din an la Opera Română

Noul an liric vă întâmpină cu cel mai vestit musical: ”My Fair Lady”, miercuri, 7 ianuarie 2015.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de vă invita miercuri, 7 ianuarie 2015, ora 18.30, la primul spectacol al acestui an, cel mai iubit și armonios dintre musical-uri: ”My Fair Lady”, de Frederick Loewe. Încântătorul spectacol îi readuce în fața publicului pe apreciații soliști Iulia Merca și Cristian Hodrea, interpreți fini și plini de haz ai rolurilor principale.

”Musical-ul perfect”, precum a fost supranumită, creația lui Frederick Loewe a avut un succes impresionant la premiera sa mondială din anul 1956, pe scena celebrului Teatru Broadway. Cuceritoarea poveste de dragoste a stângacei florărese Eliza Doolittle şi a ilustrului profesor Higgins, care îşi propune să o transforme într-o veritabilă lady, a captivat generaţii întregi prin umor și şarmul britanic al anilor 1900, fiind readus în fața publicului de nenumărate ori, pe scenele din întreaga lume.

Savuroasa comedie muzicală redeschide agenda de spectacole a noului an cu o distribuție de primă clasă a Operei clujene: soprana Iulia Merca în rolul Elizei Doolittle, baritonul Cristian Hodrea ca și Henry Higgins, Simonfi Sandor, Iulian Ioan Sandu, Lucia Bulucz, Cristian Mogoșan, Elena Potopea, Liliana Neciu, Radu Pintea, Călin Nițulescu, Florin Pop, Radu Pop, Eva Bain, Anca Aluaș, Maria Filip, Daniela Tricu, Ioana Dan, Tatiana Oltean, Dora Bochiș, Ligia Fărcaș, Emil Rădulescu-Chioreanu, Liviu Oltean, Doru Zehan, Alexandru Potopea, Tudor Demeter, Horațiu Ruști, Ion Stancu, Bogdan Nistor, Gelu Moldovan, Mihai Lupu, Liana Sfârlea, Celestin Pandrea, Varga Janos, Corina Păștean și Valentin Mihăilă, acompaniați de Corpul de balet și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta distinsului dirijor Horváth József. George Zaharescu semnează regia artistică.

Vă așteptăm la fermecătoarea poveste englezească, ale cărei replicile spumoase, romance seducător și partituri clasice vă vor încânta!

Începutul de an vine, totodată, cu un spectacol îndelung așteptat de dumneavoastră: montarea în regia nouă, cu caracter excepțional, a operei Tosca, de Giacomo Puccini. Așteptăm să vă avem alături cu ambele ocazii lirice, care promit spectacole de înaltă ținută artistică!

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

***
Inspirat de faimoasa piesă ”Pygmalion”, de George Bernard Shaw, cu un libret de Alan Jay Lerner, My Fair Lady este cel mai cunoscut şi iubit musical realizat vreodată. Lansarea de pe Broadway în anul 1956 a operetei în 3 acte şi 17 tablouri, a marcat un succes răsunător, înregistrând la acel moment recordul în preferinţele publicului. Reuşita nemaiîntâlnită a plasat de îndată musical-ul în repertoriul celor mai mari teatre lirice ale lumii, fiind urmat de o reprezentaţie la fel de monumentală la Londra.

Aprecierea faţă de creaţia lui Loewe a fost apoi reactualizată de lansarea, în anul 1964, a filmul omonim, un fenomen al artei cinematografice, care i-a adus în lumina reflectoarelor pe şarmantul Rex Harrison şi inconfundabila Audrey Hepburn, producţie distinsă cu opt premii Oscar, savurată de generaţii întregi, revizionată şi în zilele noastre.