Exercițiu de imaginație | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 2 Minute

Exercițiu de imaginație…

20 mai… pot liniștit să merg prin Cluj fără ca Poliția să fie peste tot și să îmi fie frică de ei. Pot face poze la toate clădirile fără să am o declarație în care e bifat: ”asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor”. Ei nu ar înțelege necesitatea mea de a face poze…
Pot mă plimb prin Cluj și să văd aglomerație, căreia nu credeam că îi voi simți lipsa, să nu mai bată vântul prin oraș… Pot să merg prin mall și să nu mă simt ca într-un cavou: la cât de liniște și întuneric e acum în Iulius Mall, e înficoșitor. Pot să mă plimb prin Cluj și să văd terase pline cu persoane și pline de viață.
Vreau ca prietenilor mei să nu le fie frică să se apropie de mine. Fiind casier, interacționez cu multă lume.

Dar oare cum va fi lumea?

Ne vom bucura mai mult de prezența prietenilor, după 2 luni de izolare, sau când îi vom vedea, tot cu nasul în telefon vom sta? Terasele vor fi pline de persoane care vorbesc și râd sau de persoane care stau cu nasul în telefon?Vom mai respecta restricția de 1 metru și jumătate la casele de marcat și după ridicarea restricției sau se vor înghesui din nou, haotic și grăbiți? Lumea va vedea, oare, fiecare floare mai frumoasă sau va trece din nou nepăsătoare pe lângă ea, chiar dacă au stat 2 luni în izolare?
Copiii vor fi mai veseli, vor râde în parcuri și pe alei pentru că și-au revăzut prietenii. Lumea va fi mai liniștită mai veselă!

Autor: Ovidiu Rusu


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.