Euphoria Bakery School: De la aluat la deliciu cu Claudio Perrando

de | | 3 Minute

Euphoria Bakery School: De la aluat la deliciu cu Claudio Perrando

Gastronomia este unul dintre cele mai frumoase moduri prin care o cultură poate să își exprime tradițiile și creativitatea, iar în cadrul acestei lumi variate și pline de arome, patiseria și coacerea ocupă un loc special, transformând ingrediente simple în opere de artă gastronomică. 

Pe strada Fabricii de Zahăr 109, Claudio Perrando a adus în Cluj un nou model de educație. Cel al artei de a modela aluatul în diferite forme, care după coacere se transformă în gustări delicioase. 

Euphoria-Bakery-School-De-la-aluat-de-deliciu-cu-Claudio-Perrando-2

Euphoria Bakery School este locul în care Claudio nu doar învață oamenii cum să pregătească produse de patiserie delicioase, ci îi inspiră să exploreze tainele coacerii și să creeze cu bucurie. Experiența internațională de peste 25 de ani în domeniu aduce școlii de baking o diversitate de tehnici, rețete și influențe culturale pe care Claudio le-a dobândit de-a lungul carierei sale internaționale. 

Euphoria-Bakery-School-De-la-aluat-de-deliciu-cu-Claudio-Perrando-41 Școala de Bakery se adresează celor ce se află la început de drum și au nevoie de îndrumare de la experți, dar și bucătarilor experimentați și celor ce își doresc să ia parte la activități educative diferite de tip teambuilding 🙂. 

„To be a good baker means a lot more than to be a good chef. If I show you how to make pasta, you’ll learn it easily . You can memorize it. But if I show you how to make bread, you will learn it in maybe one year. It’s totally different. ”

La workshopurile și cursurile din cadrul Euphoria Bakery School, Claudio, împreună cu Cristina Barb, organizează pentru brutarii cei mai mici workshop-uri de baking unde se distrează făcând brioșe și cookies. Iar pentru cei mai mari, cei doi împărtășesc secrete despre cum se face pâinea artizanală, pâinea fără gluten, despre fermentarea naturală și alte cunoștințe pe care orice brutar trebuie să le știe. 

Euphoria-Bakery-School-De-la-aluat-de-deliciu-cu-Claudio-Perrando

Un aspect deosebit al contribuției lui Claudio Perrando la gastronomia din Cluj este faptul că el prepară pâinea pentru toate locațiile Euphoria din oraș, și nu numai. Așa că se prea poate să fi mâncat deja, fără să știi, preparate proaspete realizate cu pasiune și pricepere de către acesta. 

Euphoria-Bakery-School-De-la-aluat-de-deliciu-cu-Claudio-Perrando-11

Deși se află încă la început de drum, Euphoria Bakery School are de fapt în spate toți anii de experiență a lui Claudio și a Cristinei, așa că cei care vor să învețe tehnici specifice și vor să se specializeze în anumite tipuri de copt pot urma cu încredere cursurile și workshop-urile viitoare organizate la Cluj. 

Euphoria-Bakery-School-De-la-aluat-de-deliciu-cu-Claudio-Perrando-51.

Pe conturile de Instagram Claudio Perrando Baking School și breadcouturebycb, dar și de Facebook, găsiți informații despre acestea, iar în următoarele luni se vor organiza evenimente open doors unde toți curioșii vor putea să intre în culisele locației în care se coace una dintre cele mai bune paini din oraș 🙂.