Design clasic sau modern ?

de | | 2 Minute

Design clasic sau modern … Joben Mobilier Stil ne arata cum sa integram o piesa de mobilier clasic intr-o casa cu design modern si contemporan!

Contrastele au întotdeauna impact asupra minții și ochiului uman – așadar, alăturând două elemente total opuse putem obtine un efect surprinzator. Însă, uneori, acest lucru poate fi dificil. Armonia și estetica unui loc țin foarte mult și de emoția dată de modul în care obiectele sunt așezate.

Joben Mobilier Stil isi propune sa fie o punte de legătură între dinamismul societății actuale, tendințele moderne în materie de amenajări interioare și eleganța clasica a trecutului.

In ultima perioada, a devenit un real ,,trend” si, mai mult o adevarata arta a stapanirii esteticii spatiului cand vine vorba de imbinarea clasicului cu modernul, astfel, în magazinul de antichități și decorațiuni, vei descoperi nu doar obiecte vechi și decorative sau piese de mobilier, ci și idei si sfaturi pentru amenajarea unei locuințe, a unui restaurant sau a unei cafenele, combinând cele doua stiluri!

Nu e necesar să renunțăm la avantajele stilului modern de amenajări interioare, pentru a savura eleganța sofisticată a unei piese de mobilier stil, o piesa veche, vintage.
E important să știm însă cu ce emoții vrem să asociem spațiul în care locuim sau ne desfășurăm activitatea: eleganță, prospețime, dinamism sau relaxare, să fie clasic sau neconvențional?

design clasic sau modern Joben Mobilier Stil (1)Una dintre ,,regulile” cele mai eficiente este regula 80 / 20. Atât timp cât păstrăm acest raport, interiorul își păstrează armonia. Altfel spus, dacă 80% din spațiu este amenajat în același stil, poți devia restul de 20% înspre ce îți dorești: acesta e și motivul pentru care o antichitate va arăta superb într-un spațiu utilat ultramodern.

Un alt aspect important este îmbinarea lemnului. De exemplu, esentele de lemn mai ”grele”, de mahon, cireș sau nuc se pot combina armonios între ele, la fel și alegerile mai putin pretentioase precum lemnul de stejar, pin, fag sau bambus, însă o combinație de esente mai valoroase cu cele mai putin sofisticate nu e prea reușită.

Piesele de mobilier stil pot aduce un plus de eleganță, dar dacă nu sunt puse în valoare adecvat, pot îngreuna vizual spațiul.

Proporțiile sunt de asemenea importante! Astfel, dacă piesa de mobilier are un impact deosebit și este suficient de impunătoare, trebuie să vă asigurați că spațiul din jurul său se armonizează în mod natural.
Dacă îți dorești să integrezi o antichitate într-un design modern, caută-i, întâi de toate, vibratia transmisă. Rezonanta dintre tine si ea își va pune amprenta asupra camerei indiferent de ,,regulile” de design interior.

De ce să integrăm piese vechi de mobilier stil într-un design modern și contemporan? Pentru că în timp ce tendințele se schimbă mereu, mobila clasică rămâne atractivă, elegantă și sofisticată pe măsură ce trec anii. E ceva special într-o cameră care te învăluie în nostalgie, dar care își păstrează eleganța și simplitatea specifice stilului modern…

Cel mai simplu mod de a intra în contact cu o altfel de lume, este să treceți pragul la Joben Mobilier Stil, unde bunul gust se invata.

Joben Mobilier Stil

Luni-Vineri: 10:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 15:00

Cluj-Napoca, Str. Horea nr. 2
Tel: +40264-433557
Mobil +40747-783164
E-mail: [email protected]
Site: www.artjoben.ro
Facebook: facebook.com/JobenArtDeco