Deschiderea stagiunii 2014-2015 la REACTOR

de | | 2 Minute

Deschiderea stagiunii 2014-2015 la REACTOR

Nu știm alții cum sunt, dar noi nici în vacanță nu am stat degeaba. Am fost la FânFest, am plănuit ce se mai întâmplă cu Reactorul în a doua lui stagiune, am făcut o schimbare de imagine care să reflecte mai bine compania tânără și cu planuri mari care suntem, și am redecorat și renovat spațiul pe care îl cunoașteți deja, ca să vă putem oferi o experiență cât mai plăcută de câte ori ne vizitați. Așa că abia am așteptat să vină toamna, să putem împărtăși totul cu voi.
Începem stagiunea cu un eveniment complex, ca și spațiul versatil în care se desfășoară: avem teatru și magie, muzică, arte vizuale. Totul va fi precedat de o scurtă conferință de presă, unde membrii Reactorului și ai Mini Reactorului, împreună cu o parte dintre colaboratorii lor, vor vorbi despre experiența Reactor de până acum, despre așteptările pentru perioada următoare, și despre programul de toamnă, care include, printre altele, o nouă premieră și două spectacole invitate din străinătate.
Intrăm apoi direct în acțiune, cu o producție Magic Puppet, premiera ”Abra Cuniculus”, un spectacol de magie și ventrilocie 100% interactiv, în care publicul va putea să discute cu personajele de pe scenă. Datorită naturii interactive, spectacolul este diferit de la o reprezentație la alta.
Un spectacol de Florin Suciu Buh
Iluzionistul – Florin Suciu Buh
Iepurașul Bubu – Florin Suciu Buh
Durata spectacolului: o oră
Vârsta recomandată: 14+
Urcăm în continuare la etaj, pentru expoziția de ilustrație ”Vise în culori” a Cătălinei Chirilă, despre care artista afirmă: ”Scopul acestor imagini este viziunea unei naturi onirice personale, imagini sonore, legătura dintre compoziția plastică și muzica virtuală presupusă. Încerc o insuflețire cromatică a oricărui spațiu mort, o tratare polifonică a naturii, văzută în imaginea ei primordială, copaci, dealuri, flori, ape, animale, unde elementele se dispersează, proliferează, se minimalizează prin înmulțire progresivă, si asta pentru a se ajunge la un soi de hiperrealism de tipul naturii din pictura naivă. Trebuie să fie o viziune a stării de vis, din perspectiva cerului, privire din ce în ce mai înaltă, privire pentru care privitul e infinit, inepuizabil. E o privire în care ochiul nu se închide pentru a se odihni, o mașinărie de vise ca fenomen natural, care nu răstălmăcește, nu disimulează, ci comunică în mod naiv ce are de comunicat.”
Tot atunci, la mansardă, cu instalația ”Reactor – transformarea spațiului”, plănuim o surpriză simpatică atât pentru prietenii mai vechi, cât și pentru cei nou-veniți.
Ultima parte a serii e rezervată muzicii, Andrei Puiu, Paul Socol & friends garantându-ne un final pe ritmuri jazzish-funkish-blues, perfect pentru un început de toamnă și stagiune.
Povestea continuă la Reactor! Fii și tu parte din reacție!

Detalii:

pentru detalii și rezervări:
0747 197 501
[email protected]

preț întreg: 15 lei
studenți: 10 lei