Delicatese servite pe singura terasă suspendată deasupra Someșului

de | | 3 Minute

Delicatese servite pe singura terasă suspendată deasupra Someșului, la Restaurant Bricks

Spre deosebire de alte orașe, restaurantele Clujului sunt destul de frecventate – în mare măsură datorită noilor intervale de lucru cu pauzele de prânz aduse de marile companii internaționale, dar preluate și de afacerile locale. Astfel, în jurul orei prânzului, restaurantele își servesc de zor Meniul Zilei, iar clujenii au ocazia să se familiarizeze cu noi preparate și cu deliciile culinare propuse de bucătari.

Pofta vine mâncând, se zice. Astfel, nu-i de mirare că începi să devii curios și să guști câte puțin din ce are Clujul mai bun de oferit. Cu ocazii speciale, poate o cină romantică, o aniversare mai intimă, între prieteni, o seară mai deosebită, e de bun augur să lăsăm veșnicii cartofi prăjiți deoparte și să optăm pentru ceva (mai) rafinat.

Așa ajungem la restaurant Bricks, un loc de întâlnire inedit, aflat tocmai în Palatul Elian, o bijuterie arhitecturală a Clujului. Palatul încântă privirile de mai bine de două secole, iar restaurant Bricks, mai ales în zilele călduroase de vară, ne dă ocazia să ne răcorim și relaxăm pe singura terasă suspendată deasupra Someșului din oraș.

Elegantul restaurant vine cu propuneri mai sofisticate, delicioase preparate din pește, vită sau rață, ce pot fi asociate cu vinuri de calitate sau, mai nou, și cu berea artizanală 1717, o apariție mai recentă în meniu.

Seara poate să înceapă cu un pahar de Prosecco, iar apoi, în funcție de preparatele alese, se pot asocia vinuri ce-ți vor încânta simțurile.

Iată câteva preparate culinare de servit pe singura terasă suspendată deasupra Someșului din Cluj:

1. File de biban cu risotto

Servit alături de spanac, mix de salate și completat perfect de aroma de usturoi, preparatul poate fi savurat, la recomandarea casei, alături de un vin alb sec din Cramele Recaș, un Sole – Chardonnay Barrique. Intens, cu arome de lemn și untoase, tipice, vinul aduce un răsfăț gustativ proaspăt, de o aciditate răcoritoare, cu senzații citrice și izuri vagi minerale.

bricks-wine-terasa

2. Piept de rață

BRICKS știe cum să-ți stârnească interesul și curiozitatea. Pieptul de rață este servit cu telemea, ciocolată, mentă, piure de păstârnac și măr.
Vinul rosé care completează de minune acest deliciu culinar ar putea fi un Scaia Rosato, un vin sec făcut dintr-un soi mai puțin cunoscut (Rondinella), „un buchet de trandafir și fruct, cu aromele și prospețimea bine echilibrate pe palatin”, după cum ne este el prezentat.

piept de rata cu telemea, ciocolata, menta

3. Pulpă de rață confit cu varză roșie

Nu doar pieptul, ci și pulpa de rață poate fi servită la restaurant Bricks. Gătită lent, în grăsime topită, asezonată cu anason, stafide, mix de salate și cimbru, carnea fragedă și suculentă se servește alături de varză roșie. Un deliciu!

3.-Pulpă-de-rață-confit-cu-varză-roșie

4. Tagliata de vită

Tagliata de vită se savurează pe îndelete cu salată și sos de tarhon, cu roșii cherry și parmezan. Pentru un răsfăț total al simțurilor gustative, se poate asocia cu un vin roșu sec din Cramele Recaș, un Cuvee Uberland. Vinul are note de afumat și de grafit, ce cresc apoi înspre fructe deshidratate și te surprinde îndată cu arome de dulcețuri, gemuri și fructe zemoase, iar în plan secund poți simți urme de cardamom, cerneală, lemn uscat și frunze uscate.

tagliata-de-vita

 

Desigur, meniul Bricks are și alte delicatese, rămâne de văzut și testat. Acestea sunt doar câteva dintre preparatele ce pot marca un eveniment mai deosebit. Uneori, e bine să ieșim din zona de confort și să testăm, să încercăm, să explorăm. 🙂

Date de contact Restaurant Bricks:

Adresă: str. Horea nr. 2, Cluj-Napoca
Telefon: 0364 730 615
E-mail: [email protected]
Web: BricksRestaurant.ro
Facebook: www.facebook.com/BricksRestaurant

Program zilnic: 11:00 – 00:00

Terase recomandări în Cluj Bricks