Dantelă la Festivalul Interetnic de Teatru

de | | < 1 Minute

Dantelă la Festivalul Interetnic de Teatru

 

Spectacolul Dantelă la Festivalul Interetnic de Teatru Miercurea Ciuc

Spectacolul Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei va participa la Festivalul Interetnic de Teatru din Miercurea Ciuc. Festivalul, organizat din doi în doi ani, este găzduit în acest an de Teatrul Csíki Játékszín. Reprezentația va avea loc în prima zi a Festivalului, marți, 21 octombrie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului din Miercurea Ciuc.

”Dantelă este un spectacol-mărturisire de o anume suplețe compozițională și finețe emoțională, ce se construiește pe marginea monologului fetiței orfane, minunat interpretată de Györgyjakab Enikő. Actrița îmbină sarcina naratorului cu nerăbdarea copilului de a cunoaște lumea înconjurătoare, de a fi parte din ea. Procedeul înlocuiește trauma propriu-zisă, făcând-o superfluă în mare parte. Interpreta bunicii, în noua distribuție, Albert Csilla, transmite exclusiv energia unei femei harnice, deprinsă cu greutățile vieții, dar rece.” – scrie despre spectacol criticul de teatru Adrian Țion.

Spectacolul Dantelă a avut premiera pe 21 mai 2013, adaptarea scenică fiind semnată de Kornélia Góli și Kinga Mezei. Costumele au fost realizate de Éva Gömöri, muzica îi aparţine lui Szilárd Mezei, iar fotografiile proiectate sunt semnate de Péter Fülöp. Rolul Bunei este jucat de Csilla Albert, iar Angi este interpretată de Enikő Györgyjakab. Din distribuție mai fac parte: Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Loránd Váta, Balázs Bodolai și muzicienii: Anna Szallós-Kis, Kati Kinga Szabó și József Attila Szabó.