Cum a fost prima (noastră) experiență la un barber shop | #DescoperăClujul

de | | 4 Minute

Cum a fost prima (noastră) experiență la un barber shop

În mod total nesurprinzător, nu am mai fost niciodată la un barber. Așa că eram curioasă: care e procedura, cu ce o fi mai special un barber shop decât frizeria din cartier, care e atmosfera, cât durează un tratament complet și altele.

Pentru un plus de spontaneitate, nici „modelul” nostru (aka Tarfin Æé) nu a mai călcat într-un barber shop, deci nu și-a mai lăsat barba în grija altcuiva. Așadar, barbă are, de tuns trebuia tuns, voucher cadou pentru un tratament complet (tuns, styling, aranjare barbă / bărbierit cu prosop cald) avea deja de ceva timp. Destinația: The Barber Shop, locația de pe str. Regele Ferdinand, nr. 6 (mai au un barber shop și la The Office).

Cum nu prea știam la ce să mă aștept, iar ca termen de comparație am doar saloanele de înfrumusețare clasice / coafor & frizerie, mi-au atras atenția tot felul de lucruri. Cum ar fi:

» Cât de calmă și relaxată e atmosfera
» Cam așa sunt și oamenii de-acolo – pe această cale îi mulțumim lui Cosmin Jicărean, barberul care s-a ocupat de Tarfin și care mi-a permis și mie să mă învârt în jurul lor 🙂

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 3

» Tricouri, jocuri și fotografii instant în spațiul de așteptare – cei de la The Barber Shop au înțeles că e vorba de o experiență completă, din momentul în care a intrat acolo, pe durata în care clientul este tuns sau bărbierit și până pleacă, fiecare interacțiune cu personalul sau cu spațiul contează.  

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 2

» Obiecte vechi / specifice domeniului – sunt o fire curioasă, așa că mă bazam pe faptul că voi urmări oricum cu interes procedura efectivă și activitatea barberului, dar colecția de obiecte expuse a fost chiar o surpriză tare plăcută. Până au discutat cei doi, Tarfin și Cosmin, despre starea bărbii și cum se vrea a fi tuns părul, mi-am delectat privirile cu raftul de obiecte vechi, dar și cu alte mici (sau mari!) detalii de design interior.

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 4

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 5
Bicicletă agățată pe un perete & un scaun vechi, stomatologic, utilizat acum pentru relaxare 🙂

» Un barber shop ca un atelier artistic – sigur, diferă probabil de la barber la barber. Cosmin pare însă genul artistic, e întru totul dedicat activității, absorbit de ceea ce face, atent la fiecare mișcare. Tunsul și aranjarea bărbii devin cu adevărat un ritual, unul natural, fluent, simplu, rafinat și creativ.

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 6

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 8

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 8

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 11

» Rezultatul? Din exterior privind, confirm că în ceea ce privește tunsoarea, e cea mai reușită și fină trecere dinspre mai lung spre scurt, în spate, în ceea ce-l privește pe modelul nostru. Cam aici ar fi una dintre cele mai relevante diferențe între The Barber Shop și o frizerie oarecare de cartier, bănuiesc. Contează atenția la detalii, răbdarea și interesul alocat.

Cum a fost prima noastra experienta la un barber shop 13

Tarfin e genul de om cu barbă încâlcită și liberă. Și îi stă bine așa. De aceea Cosmin îmi pare a avea ochi de artist, a înțeles rapid cum să „modeleze” materialul brut. I-a conferit contur, fără a-i lua din naturalețe, a trasat linii, fără a conferi rigiditate.

cum a fost la barber shop

Cum a fost, deci, prima experiență la The Barber Shop? Pentru mine, desigur, inedit. S-a lăsat și cu o oarecare invidie. Pentru cel de pe scaun, a fost o oră de relaxare și răsfăț, cu un rezultat satisfăcător. Când te uiți în oglindă și-ți place cum îți stă părul și barba, e de bine!

p.s. Când nu știți ce cadouri să faceți unui bărbat (și se întâmplă des), un voucher la The Barber Shop e o idee bună. Întotdeauna. Sunt mai multe variante, în funcție de nevoi și preferințe.

vouchere barber shop cluj