Coronavirus și leacul | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 3 Minute

Coronavirus și leacul

Dacă acest nou virus a fost făcut într-un laborator, atunci lucrurile se vor așeza după ce va dispărea pandemia.

Însă dacă nu a fost făcut într-un laborator, ci pur și simplu a apărut în mod natural, atunci lucrurile sunt mult mai grave. Vor urma și alte cazuri de viruși foarte contagioși, și nu numai gripali. Nu știu dacă ați observat dar în ultimii ani oamenii se îmbolnăvesc de gripă tot mai des. Virușii devin tot mai puternici.

Dar cine știe, poate la un moment dat va apărea un nene la televizor care va susține că a găsit soluția împotriva multor tipuri de virusuri. El va fi luat în râdere, ca de obicei, până când la un moment dat directorul unei companii farmaceutice îl va contacta pentru o colaborare. Practic îl va angaja pe acel om într-un laborator de-al său și îi va pune la dispoziție tot ce are nevoie pentru a face un produs antiviral experimental. Acel produs va fi testat cu rata de succes de 93% pe un eșantion mare de oameni.

Directorul fiind încântat va dori să scoată cât mai repede produsul pe piață și în cantități foarte mari, însă altă companie mai mare îi va pune bețe-n roate, acea companie având ceva contract încheiat cu statul. Dar directorul nu se va da bătut ci își va deschide un laborator în altă țară unde va și putea vinde acel produs. Culmea e că după câțiva ani va exporta produsul chiar în țara de unde provine directorul. Nu va reuși să facă față cererii, iar comercianții vor umfla până la 10 ori prețul. În scurt timp însă acel director isteț se va consulta cu un antrenor de afaceri (business coach) și va reuși să-și extindă afacerea și să facă față cererii.

După mai mulți ani însă, cererea va scădea, pentru că oamenii nu vor mai avea nevoie de acel medicament. Foarte puțini viruși vor mai fi pe pământ. Afacerea se va micșora, dar populația va fi fericită. Bunăstarea oamenilor va crește foarte mult. Directorul e în pensie acum, stă la o măsuță în grădina casei sale savurându-și cafeaua, gândindu-se că nu a trăit degeaba pe pământ. A luptat cu mulți, a fost tare greu, însă dacă n-ar fi fost așa, atunci nu ar fi reușit să facă asemenea lucru mare. Coroana e doar pentru învingători. Se bucură acum pentru că a reușit să vindece pământul de mulți viruși.

După câțiva ani închide ochii fiind răpus de o bacterie patogenă. El a distrus virușii. Poate în viitor va apărea altcineva care va vindeca pământul de bacteriile patogene.

Unii oameni fac lucruri extraordinare pe pământ și ajută pe foarte mulți, însă și lucrurile mici sunt bine-primite. Și dacă salvezi viața unui singur om e de foarte mare preț și vei fi răsplătit de univers cu vârf și îndesat.

Când suntem bolnavi mergem la doctor. Dar când Pământul e bolnav la cine să meargă? Nu are pe nimeni. E adevărat că din când în când mai înghite ceva medicamente de prin spațiu, meteoriți mici, însă nu-i suficient. Ar merge Pământul la șeful galaxiei, la Soare, însă îi este teamă ca nu cumva, apropiindu-se, să-i fie distruse bacteriile bune de pe el, oamenii. Da, suntem pentru Pământ ca niște bacterii, unii-s bacterii bune, alții-s bacterii rele, patogene.

Autor: Cristian Țone


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.