Hai cu o carte la Grădina Botanică: intrare gratuită, poezii și schimb de cărți

de | | 2 Minute

„Lectura e o formă de grădinărit
În care ne cultivăm pe noi” – Victor Miron

În luna aprilie, Cartea este sărbătorită la Cluj într-un mod aparte. Pasionații de lectură sunt invitați duminică, 29 aprilie 2018, la Grădina Botanică „Alexandru Borza” să citească printre flori, într-un mediu plăcut, în aer liber. Cei care vor avea o carte cu ei vor beneficia de intrare gratuită!

Este cel de-al cincilea an în care Ziua Internațională a Cărții este sărbătorită la Cluj prin lectură în Grădina Botanică. Inițiativa de a răsplăti și încuraja cititorii îi revine lui Victor Miron, inițiatorul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față, în cadrul căreia au avut loc numeroase proiecte similare, nu doar în Cluj, ci și în alte orașe.

Scopul evenimentului este acela de a-i încuraja pe oameni să citească și în spațiile publice, devenind astfel un fel de „ambasadori ai lecturii”.

Pe întreaga durată a zilei de duminică, astfel, vizitatorii Grădinii Botanice din Cluj-Napoca vor avea intrare gratuită dacă au cu ei o carte. Pe lângă acest beneficiu, pentru a celebra Cartea, vor avea loc și două evenimente speciale:

16:00 – Carmen Tiderle ne citește poezii pentru copiii de toate vârstele

Carmen Tiderle este publicitar și autor de cărți pentru copii, apreciată pentru poeziile sale scrise într-un stil relaxat, cu idei și cu un limbaj actual, cu rime ritmate și amuzante, care-i cucerește cu ușurință pe copii. A publicat „Pe dos, poezii cu prostii pentru copii”, „În orașul Bucurville” și „Marele Acoperiș”. Duminică, autoarea le va citi celor prezenți din poeziile sale, în foișorul din Grădina Japoneză.

text carmen tiderle ilustratie vali petridean
Text de Carmen Tiderle & ilustrație de Vali Petridean

17:00 – Schimb de Cărți #6.4 la Grădina Botanică

Tot în foișorul din Grădina Japoneză, de la ora 17:00, pasionații de lectură sunt așteptați la un nou schimb de cărți. Ideea unui schimb de cărți este foarte simplă: aduci o carte pe care ești dispus să o împrumuți altcuiva și iei la schimb (împrumut) o altă carte sau mai multe cărți din rândul celor disponibile la eveniment. Se discută despre cărțile aduse, despre alte cărți, despre librării, lansări, autori preferați și evenimente.

Important: măsura în care aduci cărți la eveniment nu îți condiționează participarea. Toată lumea e binevenită!

Cărțile date la schimb pot fi urmărite ulterior în baza de date a proiectului. Așadar, cărțile nu se dau „de tot”, decât dacă doriți asta, căci schimbul este temporar. Se împrumută și sunt apoi returnate. În acest scop, toți participanții sunt rugați să se treacă în tabelul de schimb la fața locului. Cei care doresc să doneze cărțile aduse, sunt rugați să specifice acest lucru în cadrul evenimentului.

Schimb de Cărți Cluj este o comunitate activă de cititori care își dau întâlnire în ultima zi de duminică a fiecărei luni. Evenimentul se desfășoară egida AIVI Cluj – Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune, fiind o inițiativă bookblog.ro.

schimb de carti cluj gradina botanica

foto sus – Grădina Botanică: instagram.com/bordealeonard