Bistro 28 – un loc boem în inima Clujului

de | | 3 Minute

Bistro 28 – un loc boem în inima Clujului

Străzile mici din centrul Clujului le-am străbătut de atâtea ori. De fiecare dată însă, când te aventurezi pe o altă străduță, descoperi un nou mod interesant de a vorbi despre Cluj, despre clădirile sale vechi sau moderne, despre oamenii care au construit și continuă să construiască „farmecul clujean”, despre locurile pitorești sau cele în care se combină un fel de istorie locală, cu un fel de muzică a timpului de până la noi.

Am detectat această plăcută „simfonie” în Bistro 28, întâmplător, în timp ce mă plimbam pe strada Traian Moșoiu. Surprinzător câtă căldură și cât spirit viu al orașului aveam să descopăr într-un local situat pe o străduță centrală, dar liniștită și cochetă.

În Bistro 28, picturi foarte mari cât pereții îți redau imaginea Clujului romantic și boem de acum un secol. Respectul pentru valorile și cultura clujeană nu sunt mofturi doar pentru a fi „cool”.

Bistro 28 Cluj

În Bistro 28, am fost încântată să admir un autoportret al sculptorului clujean Doru Stoica, care a locuit pe o stradă din apropiere, dar și un pian ce-și așteaptă concertele de primăvară.

Cuibărit în inima caldă a Clujului, Bistro 28 se comportă ca și orașul, încorporând elemente captivante ce aparțin altor culturi ale lumii mari. Cea mai pregnantă influență este cea americană, datorată mai ales faptului că inițiatorul acestui delicios proiect este un tânăr român crescut în Statele Unite ale Americii. O parte din rețetele casei trădează această influență dinspre vest, care transpare la o simplă citire a meniului: Texas Burger, Grilled Chicken Roasted Red Pepper Balsamic Pizza, Balsamic Steak Salad.

Bistro 28 Cluj

Influențele nu se termină aici, veți descoperi și o aromă orientală în preparate ca: pui cu tăiței prăjiți, costițe glazurate cu sweet chilli și orez cantonez, pui cu sos curry tailandez și orez prăjit. Bucătăria italiană, franțuzească, mexicană au și ele reprezentanții lor în meniul îmbelșugat al restaurantului, dar nu lipsesc nici clasicele preparate dragi românilor: păstrăv la grătar, ciorbă de burtă, ceafă de porc cu sos alb de muștar pe pat de cartofi aurii.
Bistro 28 Cluj

Terasa restaurantului este locul perfect pentru a sărbători această primăvară radioasă cu o limonadă cu ghimbir și mentă sau o bere belgiană în stil lambic Mort Subite.

Bistro 28 e un local versatil, excelent atât pentru o conferință și prânz cu colaboratorii, cât și pentru un after-work relaxant cu colegii sau o cină elegantă cu iubitul.

bistro282

Telefon: 0748 247 876

Facebook

Website