Barul din Cluj cu propriul cer pictat pe tavan

de | | 2 Minute

“There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger!”

Barul din Cluj cu propriul cer pictat pe tavan

… cam asa poti descrie si Yolka si nu, nu este vorba de niciun taram magic inspirat din lumea fantastica creata de Lewis Carroll, desi decorul mai ca te-ar pacali. Yolka este barul din Piata Unirii, un univers micut care gazduieste o pisica (se arata doar cand are ea chef, la fel ca Cheshire Cat), un pestisor, multa verdeata, oameni creativi si iubitori de frumos si este marginit de propriul cer, iar dincolo de ferestre, orasul…

Barul din Cluj cu propriul cer pictat pe tavan Barul din Cluj cu propriul cer pictat pe tavan

(fotografi: Lavinia Cernau, Mihail Onaca, Diana Rogo)

In aceasta primavara, in meniul de la Yolka, veti descoperi cele mai curioase si interesante licori magice sub forma de cocktailuri alcoolice si non-alcoolice, amestecuri de ingrediente, cuvinte si concepte din diferite culturi ale lumii. Astfel, de exemplu, vei afla ca in limba germana exista un termen care face referire la sentimentul de solitudine si liniste pe care îl ai în pădure: Waldeinsamkeit. Sau poate vei fi tentat de Mangata, o bautura a carei denumiri provine din suedeza si aminteste de modul in care luna se reflecta in apa, creand iluzia unui drum la suprafata acesteia. Noi am incercat „Zare”, un cocktail dulce-acrisor, alaturi de fistic adus in cele mai ingenioase vase… masinute.

Barul din Cluj cu propriul cer pictat pe tavan

iar daca nu v-ati facut planuri pentru maine, noi va recomandam sa va rezervati un loc pentru concertul chuthejhu & burner greene.

 

Iulia Iancu
redactor Cluj.com