Aceleași greutăți, alte veacuri | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 3 Minute

Aceleași greutăți, alte veacuri | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

Cea mai utilizată întrebare din ultimul timp “CUM VA FI LUMEA DUPĂ COVID-19?” Răspunsurile sunt multiple, pentru că nu există unul corect sau greșit. Fiecare va resimți altfel perioada de după Covid-19 sau Coronavius ,mulți o să se bucure că au scăpat sănătoși de această perioadă, alții vor rămâne marcați, într-o oarecare măsură (o să fie tentați să evite aglomerările, atingerile, cel putin o perioada ), iar pentru alții o să fie doar o zi în care trebuie să meargă din nou la muncă și să își reia activitățile de zi cu zi .

Lumea, ca întotdeauna, este și va fi în continuă schimbare, cum natura (fauna și flora) sunt în continuă schimbare și adaptare la condițiile de viață la fel și oamenii.

Ce ne deosebește de ele? Faptul că, de exemplu, animalele o fac din instinct, instinctul de supraviețuire, pe când noi , față de ele, avem o rațiune. Noi nu facem lucrurile doar instinctual. Gândim, avem rațiune, putem lua o decizie pe care, de cele mai multe ori, o trecem prin filtrul rațiunii.

Îmi spunea cineva, acum puțin timp, că noi privim această perioadă de “izolare” ca pe ceva rău. Nu pot să spun că eu nu mă număr printre persoanele cărora nu le vine greu să nu iasă în natură, să facă o plimbare prin pădure sau pe lângă malul apei.
Dar, mai apoi, răspunsul acestei persoane m-a luminat puțin, m-a făcut să stau să mă gândesc de ce îmi vine atât de greu să stau în casă, izolată de prieteni și familie.

Pentru că nu suntem împăcați cu noi înșine, pentru că tot timpul preferăm să ne ocupăm timpul cu orice altceva și uităm de faptul că mai trebuie să stăm să discutăm și cu noi.
De asta ne vine atât de greu să stăm departe de lumea exterioară, pentru că în momentele de genul acesta rămânem o perioada mai lungă doar cu noi .

Cel mai greu lucru de înțeles? Propria persoană 

Să te cunoști pe ține ,să îți cunoști slăbiciunile, punctele forte, pare foarte ușor, că doar ești tu. Dar nu e chiar așa și mi-am dat seama de acest lucru în această perioadă de “izolare” .
Această perioadă mi-a oferit șansă de a fi doar eu și cu mine, de a nu exista influențe din jur și a afla singură cum sunt eu. Mi-am oferit acel timp pe care ar trebui să și-l ofere fiecare.

Și știți care este frumusețea? Această perioadă a devenit mai puțin grea, pentru că nu am mai avut acel sentiment de tristețe, de anxietate, de frustrare. Totul pentru că mi-am acordat timp să mă cunosc și să mă împac cu mine.

Părerea mea despre acest Covid-19? Înainte de el au existat la fel de multe probleme 

La fel cum la animalele, unul din cei mai periculoși factori este stresul, la fel și la oameni. Cu cât ne stresăm mai mult, ne agităm , nu mai gândim logic și rațional, cu atât avem mai mult de suferit.

Doar gândiți-vă puțin, au existat două războaie mondiale, au existat și există virusuri, boli la fel de grave sau poate mai grave (cancerul, TBC-ul).
Doar pentru că nu ne-au afectat pe noi în mod direct sau pentru că nu am fost nevoiți să stăm în carantină din cauza lor, nu înseamnă că nu sunt contagioase sau că nu suferă la fel de mulți oameni din cauza lor .

Și din nou, lumea e în continuă schimbare, totul depinde de noi în ce mod o să se schimbe.
Lucrurile o să revină la normal, frumos ar fi să învățăm din ele, nu să le privim ca pe un aspect neapărat negativ. Da , este un lucru oribil, dar cum putem pe viitor să facem să fie mai bine, să avem mai multă grijă de noi, de oamenii de lângă noi și nu în ultimul rând de natură .

Părerea mea: nu știm să apreciem ce avem până nu pierdem cu adevărat.

Autor: Oltean Andreea


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.