Aceiași și totuși altfel | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 3 Minute

Aceiași și totuși altfel

O să trecem și peste necazul acesta cândva, mai devreme sau mai târziu.  O să avem parte de un nou început și depinde de fiecare dintre noi cum va arăta acesta. Unii o să învețe câte ceva din toată distanțarea aceasta, alții o să continue în ignoranță și în nepăsarea cea de toate zilele. Încet , încet o să ieșim din case, unii mai speriați , alții mai linistiți, iar alții nepăsători. O să ieșim poate mai bogați cu duhul și mai săraci economic.

Planeta a avut nevoie de o pauză, a avut nevoie să respire, a vrut să ne arate cum e să te sufoci, să ramâi fără aer. Ne dă o lecție și ne dă șansa să ne oprim , să ne cunoaștem mai bine, să vedem unde greșim, să ne aratăm adevărata față.

O să treacă si necazul acesta. Mulți o să piardă această bătălie, mulți o să câștige. Dar mă întreb care ar fi de fapt cu adevărat câștigătorii: cei care pleacă sau cei care rămân ?

Vom evolua mult din punct de vedere tehnologic, știința va face alte și alte descoperiri. O perioadă vom fi mai prudenți cu tot ceea ce înseamnă călătorii, apropieri, igienă… Apoi vom uita și o s-o luăm de la capăt. Până când?  Până se va mai întâmpla ceva rău!

Ar fi de preferat să învățăm câte ceva din toate astea. Să fim mai modești, să consumăm și să cheltuim mai puțin. Să acordăm mai multă atenție omului si nu hainelor, să ne gândim și la aproapele nostru, să nu mai fim atât de lacomi și invidioși. O sa apară multi eroi închipuiți, iar pe cei adevărați îi vom uita. Mulți o să iasă în față, asumându-și merite necuvenite, o să iasă la iveală multe putreziciuni bine ascunse și o să aflam multe adevăruri, dar nu pe toate.

Da, ne vom schimba! Mulți in bine, iar mulți in mai rău!

Această pandemie a venit vrută de cineva sau nu. Nu sunt în măsură să decid acest lucru. Cert este ca avem mult de pierdut. Pierdem oameni dragi, familie, cunoscuți și necunoscuți. Aceasta este principala pierdere. Totuși, avem ocazia să descoperim cât de mult am fost mințiți, cât de mult am fost folosiți și câte minți diabolice există pe această lume.

Eu, personal, o să rămăn cu multe lecții învățate. Am să apreciez mai mult oamenii din jurul meu, am să pun mai mult preț pe sănătatea mea și a familiei mele, am să continui să iubesc oamenii și să le apreciez prezența în viața mea. Timpul petrecut in izolare m-a făcut să îmi descopăr mai bine familia, să dau importanță mai mare timpului petrecut împreună, am aflat care îmi sunt prieteni adevarati și care nu. Și, nu în ultimul rând, am învățat să consum atât cât am nevoie, nu mai mult.

O să fim bine, aceiași și totuși altfel…

Autor: Anca Lucaciu


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.