Aceiași noi și totuși alții… | Concurs „Cum va fi lumea după Covid-19?”

de | | 3 Minute

Aceiași noi și totuși alții…

Era odată o vreme când oamenii erau prea grabiți să se mai bucure de lucrurile care îi înconjurau și care îi țineau cu adevărat în viață. O vreme în care întrega lume era ghidată de legile nescrise ale puterii, ale supraviețuirii fără să mai conteze și dacă eram cu adevărat sănătoși sau fericiți. În goana după putere, bani și o viață lipsită de griji am uitat să privim înăuntrul nostru și să dăm sufletului și minții un mic răgaz.

Într-o zi, viața a ales să ne pună piedică. Fiecare dintre noi am acceptat cu greu că libertatea pe care o aveam zi de zi nu va fi decât un trecut în care nu contorizam timpul și nu apreciam cu adevărat oamenii din viața noastră. Desigur că, odată cu această schimbare, și noțiunea de timp a primit altă valență. Oamenii au început abia acum să înțeleagă că timpul petrecut cu familiilelor sau timpul alocat pentru ceea ce îi face cu adevărat fericiți este un timp de calitate care ne era atât de necesar și care nu am știut cum să ni-l cerem din programul nostru de zi cu zi.

De la o zi la alta, de la un capăt la altul al lumii, toți așteptam vești despre cum o să fie pentru noi perioada aceasta, când un virus apărut parcă de nicăieri a reușit să ne schimbe cursul vieții în ciuda științei și a tehnologiei. Această boală a reușit să pună viața noastră dezolană și haotică pe pauză. La început, ni s-a părut o exagerare să ne oprim dintr-o dată din activitățile noastre de zi cu zi. În realitate însă ne-am dat seama că putem să fim împreună chiar și la distanță. Avem tot timpul din lume să-l petrecem cu familiile noastre, să ne bucurăm de micile noastre pasiuni, să ne descoperim pe noi cu adevărat.

După ce vom depăși această perioadă, nimic nu va mai fi la fel… Oamenii vor fi mai înțelegători și mai responsabili față de ei și de persoanele din jurul lor, vor fi mai atenți la sănătatea și la nevoile lor spirituale și psihologice, dar, cel mai important, cred că nu vor mai lăsa nimic la voia întâmplării. Vor prețui mai mult noțiunea de timp, vor fi mai cumpătați cu ceea ce le oferă natura și vor învăța că împreună putem schimba lumea.

Uneori, o dată la câteva generații, viața trebuie să ne dea o lecție, să ne arate că nimic nu e la întâmplare și că fiecare acțiune are un preț. Și atâta timp cât alegem să facem rău naturii și celor din jurul nostru, nu facem altceva decât să ne facem nouă rău.

Multă sănătate și răbdare tuturor cititorilor!

Autor: Raluca Țepeș


Articol înscris în Concurs Articole: „Cum va fi lumea după COVID-19?” | Clujul scrie.
Avem premii generoase de la partenerii noștri:

Detalii despre premii găsiți aici. Așteptăm cu drag articolele voastre » perioada de înscriere este 2 – 19 aprilie 2020Toate articolele înscrise în concurs pot fi găsite aici: Concurs Clujul Scrie.