6 beneficii ale chiropracticii | Chiromedica Health and Wellness Center

de | | 2 Minute

6 beneficii ale chiropracticii | Chiromedica Health and Wellness Center

Despre chiropractică se știu puține lucruri la noi în țară. Această situație este corelată cu noutatea pe care o reprezintă practicile medicinei alternative, în pofida faptului că în străinătate această abordare este des întâlnită și larg răspândită. Tendințele recente arată însă că, beneficiile acestui tip de tratament au început să fie apreciate și în România, la chiropractică apelându-se pentru tratarea sau ameliorarea diverselor afecțiuni specifice sistemului locomotor.

Chiropractica este o terapie alternativă de manipulare a oaselor, în special a coloanei vertebrale, care urmărește corectarea problemelor articulațiilor, având la bază principiul relației dintre impulsurile nervoase, mușchi și oase.

Unica clinică din Cluj, care are ca profil de activitate această practică, este Chiromedica Health and Wellness Center. Am discutat cu specialiștii de acolo, care ne-au făcut o succintă dar educativă prezentare despre ceea ce înseamnă chiropractica și, mai ales, despre beneficiile  acesteia.

6 beneficii ale chiropracticii | Chiromedica Health and Wellness Center

Menținerea unui echilibru optim între corp și creier

Având la bază idee conform căreia corpul se poate vindeca doar atunci când sistemul osos are o aliniere corectă, fapt ce determină funcționarea oprimă și a sistemului nervos, chiropractica este responsabilă cu armonizarea acestor două sisteme interconectate și interdependente astfel încât mișcarea corpului să devină ușoară, plăcută, firească.

Ameliorarea și tratarea durerilor

Aliniarea incorectă a vertebrelor poate cauza disconfort sporit, dureri și chiar afecțiuni grave. Reieșind din această situație, chiropractica va corecta poziția vertebrelor, reușind în acest mod să redea mobilitate și elasticitate corpului. Mai mult decât atât, chiropratica este o metodă bună de tratament pentru afecțiuni precum scolioza, lordoza, hernia de disc.


Tratarea afecțiunilor corelate cu sistemul locomotor

Fiind o terapie asociată medicinei alternative, chiropractica ajută nu doar la ameliorarea durerilor, ci reprezintă și o metodă de tratament pentru multe dintre afecțiunile corelate cu sistemul locomotor.

Combate oboseala mușchilor spinali

Ritmul alert al vieții moderne produce oboseală și stres nu doar la nivel psihic, ci și la nivel fizic. Orele petrecute la biroului, fără pauze și, de cele mai multe ori, nu pe scaune ergonomice cauzează stresul și oboseala mușchilor spinali. Chiropractica ajută la combaterea stresului provocat de acești factori nocivi, redând mușchilor flexibilitatea și starea de relaxare. 

Corectează problemele de postură

Poziția incorectă este o situație frecvent întâlnită. Deși, adesea, este tratată superficial, aceasta poate fi răspunzătoare de dezvoltarea unor afecțiuni grave ale coloanei vertebrale.
Un alt beneficiu al chiropracticii este determinat anume de combaterea acestui obicei nesănătos.

Educă corpul și mintea

În general, oamenii ajung să conștientizeze o afecțiune și să ia măsurile necesare doar atunci când starea patologică cere acest lucru. Din păcate, această abordare nu este una constructivă, dar, din fericire, tot mai mulți români devin mai responsabili și mai atenți la sănătatea lor. În acest mod, chiropractica ne poate ajuta să ne educăm corpul și mintea, să adoptăm mai multe obiceiuri bune, care ne aduc energie și vitalitate.

 

Contact:

Adresă: Str. Oltului, Nr. 47, Cluj-Napoca

Telefon:  0771 024 163; 0770 296 601

Program: 

Luni – Miercuri – Joi: 12:00 – 20:00

Marți – Vineri: 10:00 – 18:00

Facebook

Website