2015 în retrospectivă: realizările și bucuriile redacției Cluj.com

de | | 4 Minute

Luminile de sărbători, zâmbetele entuziasmate ale celor mici, ochii iscoditori ai oamenilor aflați în căutare de cadouri, bucuria încă domolită de pe străzile celui mai drag oraș al nostru, toate ne atrag atenția că ne apropiem de un sfârșit de an.

Iar sfârșitul anului vine cu promisiunea regenerării energiilor și resurselor interioare. Noi, Cluj.com, ne apropiem emoționați de încheierea unui an plin de succes și realizări.

Privind în urmă, ne bucură faptul că am reușit să devenim, în 2015, cel mai accesat site din Cluj când vine vorba de evenimente. Cu mii de evenimente publicate pe tot parcursul anului, secțiunea de Evenimente a site-ului este una dintre cele mai des frecventate de către cei care ne urmăresc.

În Cluj se organizează în fiecare an numeroase evenimente de calitate, iar 2015, cu aerul său tineresc de Capitală Europeană a Tineretului, a adus cu sine un plus de calitate și profesionalism. Suntem încântați că am putut promova aceste evenimente și că am fost parteneri media pentru cele mai multe dintre acestea.

În acest an, ne-am îndeplinit un alt obiectiv luat în vizor încă de la începutul dezvoltării acestui proiect: am lansat site-ul în limba franceză, cu ajutorul Clubului Francofon de Afaceri Cluj, iar ulterior și în limba engleză! Era un pas absolut necesar pentru a ne îndeplini rolul de portal al orașului, în contextul în care tot mai mulți turiști sunt atrași de orașul din Inima Transilvaniei. Vom continua dezvoltarea acestor două variante ale site-ului și în noul an.

Cu siguranță, punctul culminant al anului 2015, în redacția noastră, a fost începutul colaborării cu Banca Comercială Română. Cei familiarizați cu proiectul City Card, se vor bucura să afle că în urma colaborării cu BCR, proiectul inițiat și dezvoltat aici la Cluj, ajunge la un alt nivel: se dezvoltă la nivel național!

Proiectul BCR City Card și Top City Card este deja prezent în Cluj, Timișoara, Sibiu și Brașov, urmând ca în 2016 să ajungă în toate orașele mari și mijlocii din țară.

Mai mult, proiectul a devenit acum unul de sine stătător și vă invităm, cu drag, să urmăriți informațiile de pe: www.topcitycard.ro , să descoperiți alături de noi România altfel: mai dinamic, mai interactiv, mai avantajos. Vom fi în permanență alături de voi pentru că la începutul anului viitor vom lansa și aplicația mobilă asociată proiectului (Android, iOS), cu ajutorul căreia veți descoperi cele mai atractive locuri din jurul vostru.

Suntem nespus de bucuroși că un proiect local clujean, așa cum era gândit inițial, ajunge acum, în urma colaborării cu BCR, în toată țara, plasând orașele României în rândul tuturor orașelor europene care beneficiază deja, sub forme diferite, de astfel de proiecte integrative de tip city card. Colaborarea cu BCR ne-a ajutat să ne atingem unul dintre obiectivele noastre principale: să facem parte și să contribuim, într-un mod inedit, ce-i drept, la mecanismul de dezvoltare a turismului intern.

Făcând legătura cu evenimentele organizate pe parcursul anului 2015, trebuie să menționăm că am fost plăcut surprinși să vedem cum BCR, ca Bancă Oficială a Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015, a reușit să se implice cu succes în organizarea a numeroase evenimente care au avut loc în Cluj, pe tot parcursul anului. Prin susținerea și deschiderea pe care au acordat-o marilor sau micilor idei și proiecte, fie ele culturale sau recreative, au contribuit la creșterea nivelului de calitate și profesionalism în domeniu.

La nivel subiectiv, credem că proiectul City Card este un exemplu cât se poate de relevant în acest sens. Lucrurile s-au mișcat frumos la Cluj și de la Cluj înspre toată țara 🙂

Nu putem omite să amintim unul dintre proiectele noastre de suflet: ,,Clujul văzut altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș”, un proiect ambițios, inițiat de Cluj.com si Asociația Clujul Văzut Altfel, al cărui scop este explorarea, promovarea și valorificarea tuturor localităților din județul Cluj, de la marile orașe, până la cele mai mici sate și cătune. Alături de voluntarii implicați în prima ediție a proiectului, oameni absolut minunați pe care suntem recunoscători că i-am cunoscut, am reușit să ,,acoperim” o treime din satele județului. Povestea Clujului văzut altfel va continua și în anul 2016, când ne propunem să ajungem în tot județul, prin ample acțiuni de explorare, deplasări pe teren și muncă de cercetare.

În plan local și mai palpabil, revista bilingvă City Guide Cluj-Napoca a continuat să fie tipărită și distribuită gratuit clujenilor și turiștilor și în 2015. Vom continua să promovăm prin intermediul acesteia toate locurile deosebite din oraș și aflate la doi pași de acesta, micile comori ascunse de prin Cluj și împrejurimi!

Încheiem așadar un an plin de succes, o experiență minunată pentru noi, echipa Cluj.com și una cel puțin utilă și interesantă, sperăm, pentru voi, cei care ne sunteți alături zi de zi, direct sau indirect.

Ne vom auzi în Anul Nou, vă vom sta în continuare la dispoziție și așteptăm cu drag feedback-ul vostru. Cluj.com își continuă povestea, din dorința de a vă prezenta un Cluj văzut altfel, un oraș și un județ cu atât de multe comori ascunse pe care le vom (re)descoperi împreună!

Sărbători fericite tuturor!

Cu drag,
Echipa Cluj.com

sarbatori fericite
foto: Andrei Păcurar (sus), Daniel Mîrlea (jos)