Ce facem de 1 mai la Cluj? | Evenimente și recomandări

de | | 3 Minute

Ce facem de 1 mai la Cluj? | Evenimente și recomandări

Sunt ani în care ziua liberă de 1 mai ne prinde entuziasmați, cu planuri făcute din timp și listuțe bine puse la punct cu activități distractive. Anul acesta însă, ziua muncii a venit parcă prea rapid. N-am avut timp să planific nimic, și ca de fiecare dată când ceva nu iese bine, o să dau vina pe vreme 😀. Se prea poate să fi rămas fără planuri din cauza temperaturilor care ne-au lăsat impresia că abia s-a încheiat iarna, deci mai e timp de organizare. 

Bine că vom avea zile însorite și temperaturi ridicate în weekendul prelungit (aici poți vedea cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai), pentru că deși am întârziat cu planurile, la Cluj ai mereu ce să faci și ce să vezi, iar când e soare afară, altul e și vibe-ul. 

Pentru cei pe care ziua de 1 mai i-a prins ca pe mine, nepregătiți, am făcut o listă cu recomandări de activități și evenimente potrivite pentru minivacanța de 1 mai.

Ce facem de 1 mai la Cluj? | Evenimente 

Ca în fiecare vineri, la noi găsiți Programul de weekend în care am inclus toate evenimentele interesante pe care le-am descoperit pe parcursul săptămânii. Pentru weekendul de dinaintea zilei de 1 mai, la Cluj aveți următoarele opțiuni de aventură: 

  • seri de karaoke și/sau boardgames
  • spectacole de teatru și filme
  • muulte petreceri
  • aventură în natură: cu caiacul, tururi ghidate prin împrejurimi, inițiere în escaladă…
  • festivalul Științific AGRO în Iulius Parc
  • Festivalul One May Jam 5th Edition
  • FLASHMOB – #WE ARE CLUJ-NAPOCA/KOLOZSVÁR
  • Zilele Film și Media [UBB – Ediția III]
  • expoziții de pictură + vernisaje
  • + multe alte evenimente faine

*aici puteți consulta lista întreagă de evenimente pentru weekend

Ce facem de 1 mai la Cluj Evenimente și recomandări

Pădurea Hoia, 1 Mai 1984. Sursă: Arhiva Minerva

Iar pentru luni, 1 mai, dacă participați la vreunul dintre evenimente următoarele, puteți să vă petreceți ziua alături de alți iubitori de natură și de Cluj 🙂:

09:30 Drumeție cu brândușe la Petreasa, Drumul lui Iovan – Clubul Montan Apuseni 

10:00 Drumeție începător – Flori de primăvară la Scărița Belioara Rezervatia Scarita Belioara

12:00 Tur ghidat de 1 Mai în Parcul Est Parcul Detunata , Cluj Napoca

17:15 Atelierele Picapam – O Floare și un Grădinar: atelier de plantat panseluțe Picapam

Ce facem de 1 mai la Cluj? | Recomandări

Un alt mod fain prin care să vă petreceți minivacanța de 1 mai la Cluj sunt drumețiile și vizitele în natură. Nu-i nevoie să plănuiți cu mult timp înainte excursiile în care poți să ajungi în câteva minute sau ore dacă pleci din oraș, așa că hai să vedem ce opțiuni sunt. 

Echipa Ghid Local s-a plimbat cam peste tot prin județ, așa că nu ducem lipsă de recomandări. Avem la doi pași de Cluj o mulțime de comori care așteaptă să fie descoperite de drumeți noi, și avem, desigur, și popularele obiective turistice de care ne bucurăm de fiecare dată când ajungem să le revedem.

Satul Tăușeni

Instalația de la Tăușeni: ,,De-semne spre cer, pentru Ploaie și Curcubeu”

Pe lista recomandărilor noastre de văzut de 1 mai la Cluj includem: Instalația de la Tăușeni: ,,De-semne spre cer, pentru Ploaie și Curcubeu”, Cheile BaciuluiLaguna Albastră, Gipsurile de la Leghia, Cheile Borzești, + multe alte trasee montane pe care le poți găsi în articolele noastre. 

În funcție de cât de departe vreți să mergeți, avem recomandări de locuri de vizitat cam la 30 km distanță de Cluj, la aproximativ 60 km distanță de Cluj, iar aici găsiți lista obiectivelor turistice pe care trebuie să le bifați dacă ajungeți prin împrejurimi. 

Și desigur, dacă mersul pe munte sau vizitele în natură nu sunt ceea ce căutați, puteți să faceți o vizită a muzeelor și a spațiilor de artă neconvenționale din oraș și din apropiere sau puteți să bifați câteva lucruri de pe lista celor 50 de lucruri de făcut într-o viață la Cluj 🙂. 

Rămâne doar să alegeți activitățile potrivite pentru voi și să vă simțiți bine! Relaxare plăcută 😀.

Sursă foto: Emil Boc