Cheile Borzești | Un loc de poveste la doi pași de Cluj

de | | 2 Minute

Cheile Borzești oferă un peisaj unic, de care nu știu prea mulți

Niște locuri mai puțin cunoscute, dar foarte captivante și care îți taie răsuflarea când le vizitezi sunt Cheile Borzești, adevărate comori ale Transilvaniei. Acestea se află la doar 5 kilometri distanță de Cheile Turzii și sunt un peisaj musai de văzut din județul Cluj.

Foto sus: Munții Noștri

Ca să ajungeți la Cheile Borzești, trebuie să mergeți de la Turda spre Câmpeni, iar la borna kilometrică ce anunță 4 kilometri distanță până la Buru, faceți dreapta spre cabana cu același nume. Aici veți găsi un drum simplu, care nu poate fi parcurs cu mașina.

Va trebui să mergeți pe jos pe acest drum, urmărind firul apei de lângă. După încă puțin mers, veți descoperi Cheile Borzești. Aici, o lume nouă, neîmblânzită, vă așteaptă. Cum locul nu este prea cunoscut, este cât se poate de sălbatic, iar singurul zgomot de aici este zgomotul muștelor zumzăind sau a vântului suflând ușor printre stâncile umede și printre ramurile copacilor domoli.

Cheile Borzești photo 1
Pădurile înverzite ale cheilor

Aici puteți găsi liniștea și relaxarea de care aveți nevoie. Faptul că aceste chei nu sunt foarte cunoscute le fac locul ideal pentru a vă retrage și a petrece niște momente de liniște. Acestea sunt singurele chei din munții Apuseni unde apa a sculptat în totalitate defileul. Apa cheilor se varsă în râul Arieș. Pereții au o înălțime mică, în comparație cu cei de la cheile Turzii din apropiere. Cu toate acestea, spectaculozitatea cascadei pe care o veți găsi aici compensează acest lucru. Aici se găsește, de asemenea, un defileu sălbatic,  cu mai multe cascade. Cea mai spectaculoasă porțiune din Cheile Borzești o reprezintă „Cascadele de Sus”. Acestea pot fi găsite la 30 de minute de mers.

Cheile Borzești photo 2
Frumusețea cascadelor, ascunsă la doi pași de Cluj

Cheile Borzești sunt niște podoabe neștiute ale naturii clujene, însă ele așteaptă să fie explorate de către turiști. Un loc de taină, în care natura și frumusețea ei se dezvăluie în fața voastră, Cheile Borzești pare un loc cu adevărat desprins din poveste. Mai rămâne doar să apară Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, zmeul și calul năzdrăvan, iar povestea poate fi completă.

Nu în ultimul rând, mai lipsiți voi, oameni iubitori de Cluj și de peisajele sale, pentru a admira ceea ce definesc Cheile Borzești. Natura, frumusețea și liniștea sunt doar câteva dintre elementele ce le descriu cel mai bine. Restul pot fi descoperite explorând cheile.

Foto: mmmnemosyne