Loading Evenimente

← Back to Evenimente

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei Str. Constantin Daicoviciu, nr. 2
Cluj-Napoca, 400020 Romania

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei

Muzeul National de Istorie a Transilvaniei deține un valoros patrimoniu istoric și arheologic, cu peste 400 000 de bunuri culturale ce reflectă istoria și civilizația Transilvaniei, din preistorie până în zilele noastre.

Aflat în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, pe str. Constantin Daicoviciu, nr. 2, muzeul este una dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare științifică și o apreciată școală arheologică, având șantiere relevante la nivel național și european. La nivel regional, cercetări arheologice sunt întreprinse, de către specialiștii muzeului, la cetățile dacice din Munții Orăștiei, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, precum și la așezările dacice din Carpații Orientali. La nivel județean, se fac cercetări la castrele romane de la Cășei, Bologa și Gherla, precum și în stațiunile preistorice din Iclod, Țaga sau Pălatca.

În prezent, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei organizează expoziții temporare prin care prezintă publicului deosebitele valori ale civilizației transilvănene și nu numai. Totodată, în subordinea muzeului se află și Colecția de Istorie a Farmaciei (Muzeul Farmaciei), aflată acum în clădirea în care a funcționat cea mai veche farmacie din Cluj. „La Sfântul Gheorghe” a fost atestată documentar încă din anul 1573! Clădirea ce găzduiește în zilele noastre Colecția de Istorie a Farmaciei se află în Piața Unirii, nr. 28 (colț cu str. Regele Ferdinand). Muzeul Farmaciei a pornit de la colecția de obiecte farmaceutice transilvănene a prof. Iuliu Orient (1869 – 1940). Colecția a fost expusă în Muzeul Ardelean, în anul 1904, iar apoi donată muzeului și îmbogățită cu alte donații valoroase.

Contact Muzeul National de Istorie a Transilvaniei:

Adresa: Str. Constantin Daicoviciu, nr. 2
Email: [email protected]
Site: mnit.ro
Facebook: aici
Telefon: 0264 595 677

Program expoziții temporare:

Marți: 10:00 – 16:00
Miercuri: 12:00 – 18:00
Joi – Duminică: 10:00 – 16:00
(Luni: închis)

Bilete vizitare adulți: 3 lei / persoană.

 

Evenimente

  • Nu au fost găsite rezultate.

Evenimente List Navigation