Xcape Room Cluj, o inedită activitate pentru timpul liber, a ajuns și la Cluj!

de | | 3 Minute
Xcape Room Cluj, o inedită activitate pentru timpul liber, a ajuns și la Cluj!

Cluj-Napoca e unul dintre acele orașe care te cucerește nu doar prin obiective turistice, ci și prin oportunitățile variate de petrecere a timpului liber. O activitate ce a prins avânt, în ultimii ani, este așa-numitul joc de evadare.

Cei aflați în căutare de distracție, adrenalină și mister se vor bucura să afle că un nou joc a ajuns la Cluj, și anume: Xcape Room Cluj!

Ești rupt de oboseală și visezi să te scufunzi în pat, acasă. Te lași totuși târât de colegi până în Zorilor, pe str. Observatorului, nr. 90 și cobori la subsolul clădirii. Parcă e puțin dubios, dar subsolurile Clujului sunt pline de viață, deja știi acest lucru.

Acum, însă, nu vei savura pasiv un ceai în vreun pub clujean, nici n-ai venit la teatru de club. Până te dezmeticești, ești închis într-o cameră special amenajată, alături de colegii tăi. Aveți 60 de minute la dispoziție să găsiți indicii, să rezolvați puzzle-uri, să deschideți încuietori și să evadați.

Garantat, te vei simți ca un adevărat detectiv, un mic Sherlock Holmes, mintea ți-e fericită și brusc vei scăpa de oboseală. Ești absorbit cu totul de indiciile din cameră și de misterele așternute aici.

Câteva repere importante, bine de știut:

Ce presupune un joc de evadare?

Este o activitate contra-timp, distractivă, de grup. Tu și colegii tăi de echipă veți fi închiși într-o cameră special amenajată, cu un scenariu prestabilit. Veți avea la dispoziție 60 de minute să căutați indicii, să rezolvați puzzle-uri și să evadați din cameră.

Care este obiectivul jocului?

Obiectivul final este, desigur, să evadați în mai puțin de 60 de minute. Xcape Room Cluj își propune însă mai mult de atât: te scoate din zona de confort, îți dezvoltă spiritul de observație, îți animă curiozitatea, îți pune mintea la contribuție și te învață să comunici eficient cu echipa ta. E distracție inteligentă, pe-un fundal de adrenalină și suspans!

Cine se poate juca? Oricine! Deși scenariile celor două camere de la Xcape Room Cluj par a fi înfricoșătoare, ele sunt potrivite pentru toate vârstele. Copiii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult, iar echipele pot fi cât mai variate.

Ce se întâmplă în camerele Xcape Room Cluj?

Xcape Room Cluj este un joc nou în Cluj. Aveți ocazia să fiți printre primii care acceptați provocarea! Există două camere, cu scenarii diferite:
The Murder Scene te transpune la scena unei crime, pe urmele unui detectiv dispărut. Depinde de voi să-l găsiți și să descoperiți adevărul pentru a putea scăpa din cameră!

xcape 3

The Bunker e o bază militară în care s-a activat secvența de autodistrugere. Tu și echipa ta sunteți singurii care dețineți butonul de dezactivare. Veți reuși să descoperiți secvența de anulare în maxim 60 de minute?

xcape 4

Noi am avut nevoie de 59 de minute! – nu neapărat pentru a evada din camera The Murder Scene, ci pentru a ieși din rutină, pentru a ne simți cu mintea activă, curioasă, energică. Nici nu conștientizăm câtă nevoie avem de joacă, de provocări, de puzzle-uri care să ne pună intelectul la treabă, de relaxare activă.

Xcape Room Cluj nu e primul joc de evadare la care ne-am provocat singuri, dar e cu siguranță printre cele mai interesante și pline de suspans. Vei merge poate fără chef și te vei gândi că poți să pierzi vremea pe-un scaun în cameră. Nu vei reuși însă și nici nu vei mai dori acest lucru. Jocurile de evadare te transpun într-o altă realitate, una plină de mister, adrenalină și distracție!

Și câtă satisfacție că ați reușit, toată echipa, să vă distrați și să colaborați atât de bine! Părăsiți Xcape Room Cluj cu entuziasm și neașteptat de multă energie. Te simți în stare să rezolvi toate problemele din lume. Pentru început, îți spui doar că vei reveni… căci te mai așteaptă o cameră, o bază militară unde s-a activat secvența de autodistrugere: The Bunker.