5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să mergi într-o vacanță exotică

de | | 2 Minute

Dacă ai aruncat și tu o privire peste oferte vacante exotice, probabil că ți-ai imaginat cât de încântător ar fi să îți petreci timpul pe o plajă undeva într-o țară exotică și să te bucuri de razele de soare, nisipurile fine și apele curate și cristaline.

Din fericire, poți să transformi cu ușurință această visare în realitate, deoarece în perioada aceasta se găsesc bilete de avion ieftine către destinațiile exotice. Dacă ai hotărât să treci la fapte și ai început să îți planifici deja vacanta exotica, iată câteva sfaturi de care să ții cont, pentru a te asigura că nu ai parte de dificultăți pe durata concediului:

1. Fii cu ochii-n patru la meduze, corali sau pești periculoși

O mulțime de creaturi periculoase, inclusiv unele specii de pești, meduze și corali, trăiesc în apele calde ale țărilor tropicale. Cel mai bun mod de a te proteja este să porți încălțăminte specială pentru a evita atingerea lor. În plus, trebuie să fii atent la semnele care interzic înotul în anumite zone.

2. Ai grijă la curenți

Curenții pot reprezenta un pericol în orice mare sau ocean. Dacă ești prins într-un astfel de curent, nu încerca să înoți spre țărm, pentru că puterea acestuia depășește puterea unui om, iar astfel ajungi doar să îți epuizezi energia. Poți încerca să înoți de-a lungul său, paralel cu țărmul. Odată ce apele se liniștesc, poți înota în siguranță spre țărm. 

3. Scoate artileria grea împotriva țânțarilor

Dacă mergi într-o vacanta exotica în America de Sud sau în Africa, ai grijă la țânțari. Atunci când călătorești în vacante exotice, există posibilitatea să dai peste specii de țânțari care transmit boli precum virusul Zika. Este bine să ai întotdeauna la tine un spray împotriva insectelor. În plus, nu uita să te vaccinezi împotriva malariei, a febrei galbene și a altor boli înainte de a pleca într-o călătorie.

4. Street food

Mâncarea stradală este un fenomen obișnuit în toate țările asiatice. Deși o astfel de mâncare nu prezintă niciun pericol în mod special, în cazul în care te știi ca fiind o persoană sensibilă, ai grijă la mâncarea foarte condimentată. Persoanele care nu sunt obișnuite cu mâncarea picantă pot suferi tulburări la stomac. Cine își dorește astfel de probleme într-o vacanță?

5. Nu consuma apă de oriunde

Știm cu toții că apa de la robinet nu este sigură pentru consum în unele părți ale lumii. Cel mai bine este să bei apă îmbuteliată vândută în magazine și supermarketuri. De asemenea, se recomandă utilizarea apei îmbuteliate și pentru spălare și gătit.

Acum că știi la ce să fii atent, nu mai sta pe gânduri și fă-ți cadou niște bilete de avion și o vacanta exotica!


Articol publicitar