Un oraș al decorațiunilor se află chiar în Cluj

de | | 2 Minute

Un oraș al decorațiunilor se află chiar în Cluj

În centrul istoric al Clujului, pe latura vestică a Pieţei Unirii, se regăseşte Chic Ville, un cochet univers de idei, un oraş al cadourilor şi al decoraţiunilor. Magazinul surprinde trecătorii atât cu vitrinele sale bogat decorate, cât şi prin clădirea cu renume istoric, a cărei poveste datează încă din epoca medievală.

Casa Fröhlich atunci

Un oraș al decorațiunilor se află chiar în Cluj

Două clădiri medievale şi un pasaj ce purta numele de Kismester – strada Învăţătorului reprezintă baza acestei clădiri istorice, menţionate în izvoarele locale de dinainte de anii 1500.

Izvoarele scrise ale oraşului îl menţionează pe István Bácsi ca proprietar al casei în secolul XVII, acesta fiind un influent personaj în istoria clujeană. Ales în funcţia de jude regal în anul 1637, iar mai apoi judele primar al oraşului, István Bácsi a reconstruit casa la mijlocul secolului XVII, oferindu-i trăsături noi în oraş, după moda renascentistă. În interiorul clădirii încă se mai păstrează elemente de arhitectură care datează din acea perioadă, printre care şi un ancadrament special, ce datează încă de la începuturile anilor 1500.

Un oraș al decorațiunilor se află chiar în Cluj

Cele două clădiri medievale au fost unite la începutul secolului XIX, fiind supraetajate şi refaţadizate pentru un aspect unitar. Aceste transformări sunt legate de numele familiei Fröhlich, renumiţi industriaşi din jumătatea a doua a secolului al XIX-lea.

Mai mult, în 2012, parterul a fost renovat şi transformat într-un spaţiu ideal pentru un magazin cochet, aşa cum este Chic Ville.

Un oraș al decorațiunilor se află chiar în Cluj

Casa Fröhlich astăzi

Mereu pregătită să invite trecătorii în magazinul dichisit, casa Fröhlich este un edificiu central, a cărui istorie atrage deopotrivă turişti străini şi pasionaţi ai domeniului home&deco. Cu minunate colecţii de decoraţiuni, obiecte pentru aranjarea mesei, textile încântătoare, piese de mobilier cu valoare sentimentală şi o sumedenie de idei de cadouri, Chic Ville îmbină cu şarm elementele arhitecturale cu obiecte de decor, aşezate cu dichis de către designeri dedicaţi acestui stil boem.

Contact:

Magazin Unirii
Adresa: Piaţa Unirii nr. 13
Telefon: 0264.411.623
E-mail: [email protected]

Magazin Iulius
Adresa: Str. Al Vaida Voievod nr. 53 B
Telefon 0264.233.767
E-mail: [email protected]

Program:
Magazin Unirii: L-S: 10.00-20.00, D: 12.00-20.00
Magazin Iulius: L-D: 10.00-22.00