Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm?

de | | 5 Minute

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm?

Clujul este o comoară a Transilvaniei care oferă vizitatorilor o varietate impresionantă de atracții culturale, naturale și istorice. Dacă sunteți în căutarea unei escapade de o zi pentru a explora frumusețile județului, vă prezentăm două trasee prin județ, ambele cu plecare din Cluj-Napoca, care vă permit să vizitați obiectivele turistice cunoscute ale zonei. 

Să fii turist poate fi uneori solicitant atunci când vrei să te deplasezi și în zonele naturale ale județului în care mijloacele de transport în comun nu ajung atât de ușor. La Cluj, însă, un mod practic de a ajunge să vizitați cunoscutele obiective turistice răsfirate pe lângă oraș este să apelați la servicii de rent a car Cluj

În acest sens, una dintre companiile locale pe care o recomandăm este Nanorent. Este una dintre cele mai apreciate firme de închirieri de mașini din Cluj și oferă o gamă diversificată de mașini complet echipate pentru plimbări sigure și confortabile. 

Astfel, veți știi că nu ratați niciun obiectiv turistic ascuns, iar călătoria va fi una relaxantă și lipsită de griji. Iar dacă vizita voastră începe de la aeroport, Nanorent oferă servicii cu preluare și livrare gratuită la Aeroportul Internațional Avram Iancu 🙂. 

Traseu 1: Descoperim istoria și cultura zonei

Obiectivele turistice din inima Clujului

Explorând obiectivele turistice istorice și culturale ale Clujului, prima vizită trebuie neapărat să fie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Locația este bogată în istoria locului, iar expozițiile permanente vă vor purta într-o călătorie în timp, permițându-vă să descoperiți tradițiile și obiceiurile din regiunea Transilvaniei. 

În funcție de perioada în care călătoriți, și expozițiile temporare pot fi adevărate surprize care vă vor permite să descoperiți adevărate comori. 

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm.3

📷 Cluj Tourism

În plus, în funcție de cum vă planificați ziua, în centrul Clujului, chiar înainte de plecarea în excursie, puteți vizita și Muzeul de Artă și desigur, centrul orașului: Piața Unirii, Piața Muzeului, Bulevardul Eroilor, Piața Avram Iancu și Teatrul Național. Toate sunt obiective care merită bifate în carnețelul turistului la Cluj. 

Iar după ce ați descoperit principalele obiective istorice și culturale din inima Clujului, la aproximativ 40 km de oraș, puteți descoperi… Bonțida. 

Castelul Bánffy din Bonțida

Castelul este o bijuterie istorică și e situată la mai puțin de o oră de mers cu mașina din oraș. Este recomandată vizita la castel tuturor admiratorilor de cetăți și castele care ajung prin împrejurimile Clujului. 

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm.2

📷 @banffycastle

Periodic, pe domeniul Bánffy și în interiorul castelului se organizează evenimente, așa că poate pe lângă priveliștea impresionantă care vă așteaptă acolo în orice anotimp, aveți norocul de a vizita și expoziții și diverse evenimente. 

În plus, în drum către castel, puteți face un popas și în Jucu, unde puteți vizita biserica ortodoxă din Jucu de Jos.

Stufărișurile de la Sic și Muzeul Dansului 

Sic, satul situat în comuna cu același nume, e cunoscut pentru frumoasele sale stufărișuri. Locația este o arie protejată pentru stufărișul și păsările care viețuiesc în zonă și este o oază de liniște și pace. 

În rezervația naturală se găsesc o punte din lemn, un foișor unde puteți poposi, un turn de lemn de unde se pot observa păsările din rezervație și, desigur, mult stufăriș. 

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm alexbulgariu

📷 @alexbulgariu

Și dacă tot sunteți în Sic, în sat se află și Muzeul Dansului, o destinație culturală unică care aduce în prim-plan bogata tradiție a dansului din zonă. Muzeul prezintă peste 460 de perechi de cizme de dans și organizează spectacole de dans tradițional în fiecare lună. 

stufărișurile de la sic și muzeul dansului Cluj (21)

Olandezul Michel van Langeveld este cel care a fost cucerit de tradițiile și folclorul maghiar din zona satului Sic, care în 2004 a restaurat casa dansului și a transformat-o în muzeu. Iar astăzi, el continuă să promoveze și să păstreze istoria și tradițiile dansului din zonă. 

În zonă mai este și Ansamblul ,,De-semne spre cer, pentru Ploaie și Curcubeu” din Tăușeni. Acolo se află monumentul de artă contemporană al artistului Alexandru Chira. Merită pus pe listă dacă considerați că timpul este de partea voastră 🙂.

Traseu 2: Aventură în natură

Cheile Turzii

Dacă vizita de o zi pe care o faceți la Cluj vă doriți să o petreceți în natură, următoarele trei locații sunt un must see atunci când vizitați zona. 

Din Cluj-Napoca ajungeți în aproximativ 40 de minute la Cheile Turzii. Rezervația naturală este uimitoare, și veți putea explora în zonă un labirint de stânci calcaroase cu peșteri și cascade. Peisajele spectaculoase vă vor oferi oportunități minunate pentru fotografii pe care să le păstrați în albumul drumețului. 

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm sergiu.negrea

📷 @sergiu.negrea

Cheile Turenilor

În apropiere se află și Cheile Turenilor, o locație de o frumusețe aparte. Formațiunile stâncoase sunt impresionante, pădurile dese, iar râul care serpentinează printre stânci creează un peisaj de poveste.

Puteți face și drumeții scurte în zonă, pentru că există trasee și poteci care merită străbătute, sau chiar activități de escaladă dacă le programați din timp. 

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm,1

📷 @sergiu.negrea

Lacul Tarnița

La finalul zilei, pentru a încheia vizita în județul Cluj într-un loc relaxant și liniștit, puteți face un drum și până la Lacul Tarnița. Pentru clujeni, lacul este un simbol al relaxării de weekend, cu plimbări cu caiacul sau drumeții scurte și accesibile tuturor. 

Vă puteți bucura de apus cu o plimbare liniștită pe lac cu caiacul sau puteți pur și simplu să vă bucurați de peisajul natural din zona Tarniței. 

Turist pentru o zi în județul Cluj. Ce vizităm radu.holerga

📷 @radu.holerga

Informațiile de orientare și distanțele aproximative oferite în ghidul turistului de mai sus sunt orientative. În funcție de timpul pe care îl alocați fiecărei locații puteți să acoperiți mai multe sau mai puține obiective.

Prin împrejurimile Clujului mai sunt multe de descoperit, așa că dacă sunteți pregătiți să explorați frumusețile județului, atunci când sunteți turist la Cluj cel mai simplu este să apelați la o companie locală care pune la dispoziție mașini de închiriat Cluj, cum este NANORENT, și să vă bucurați, astfel, de mobilitate și flexibilitate în orice călătorie alegeți să mergeți. 

Dacă vă decideți să închiriați o mașină, lăsăm aici datele de contact: 

NANORENT CLUJ

Site: nanorent.ro

Telefon:  +40743285053
E-mail: [email protected]