Tu ai grijă de sănătatea ta mintală?

de | | 2 Minute

Tu ai grijă de sănătatea ta mintală?

A fost luni din nou dar am decis să nu condamn distribuția zilelor. Probabil a tras paiul cel scurt și a rămas cea mai nedorită zile dintre toate. Am vrut să ies din tipare și să încerc ceva nou. Ce se mai întâmplă prin Cluj zilele astea?

Facebook-ul abundă de evenimente, care de care mai interesante și mai inedite. Mi-a atras atenția titlul „Săptămâna minții” – evenimentul celor de la Organizația Minte Forte. Gândul că există oameni preocupați de sănătatea noastră mintală și voluntari care își dedică din timpul lor pentru a oferi suport persoanelor cu probleme, mi-a înseninat ziua.

Am căutat rapid detalii despre eveniment și am pornit spre locație, cu o oră mai devreme. Evenimentul fiind gratuit și locurile limitate, am vrut să mă asigur că voi fi prinde loc. Prezentarea a fost informală, fără proiecții, statistici, rapoarte sau foi cu teorie. S-a vorbit liber iar publicul a reacționat pe măsură.

Nu am luat notițe și nici nu am făcut poze. Am asimilat informațiile și am râs sincer. În contrast, mi-am amintit de momentele în care uneori îmi era greu să țin ochii deschisi la cursuri. Școala nu ar trebui să ne plictisească, ci să se adapteze vremurilor în care trăim.

În era vitezei, suntem mai grăbiți ca niciodată și fugim mai ales de confruntarea propriilor gânduri și emoții. Organizația non-profit, Minte Forte și-a propus să ajute persoanele care doresc să se dezvolte pe plan emoțional, cognitiv sau social. Dedicând o întreagă săptămână sănătății mintale, organizația propune prelegeri, ateliere și evenimente non-formale în mai multe locații din oraș.

Așadar, din 27 martie până pe 2 aprilie, ai ocazia să investești în tine, să te cunoști mai bine, să dezvolți anumite abilități sau să îți înfrunți temerile. Stresul și anxietatea sunt pericole reale cu care se confruntă tot mai multe persoane. Conștientizarea și evaluarea situației în care te afli e primul pas spre o minte sănătoasă.

program minte forte

Cu ce am rămas de la acest eveniment?
Cu un răvaș care îmi sugerează să împart un desert cu cineva. Împart această experiență cu voi și poate fac și niște clătite.

Loredana Giță, redactor Cluj.com