Ai de făcut tranzacții imobiliare în Cluj? 10 motive pentru a apela la o agenție imobiliară!

de | | 5 Minute

Ai de făcut tranzacții imobiliare în Cluj? 10 motive pentru a apela la o agenție imobiliară!

Să te descurci prin piața imobiliară a Clujului este o provocare reală, căreia mai devreme sau mai târziu trebuie să îi faci față, fie că ești în postura celui care vrea să închirieze o locuință, fie a celui care dorește să își achiziționeze o locuință sau un teren, fie că ești în postura proprietarului.

Prejudecată: agențiile imobiliare cresc prețurile

Din păcate, există încă prejudecata că agențiile imobiliare cresc prețurile inițiale, punând un adaos peste prețul dat de proprietar, pentru a obține un comision. E important să înțelegem că acel comision se ia din prețul stabilit împreună cu proprietarii și clienții, nefiind un adaos sau o alterare a prețurilor de pe piață. Dimpotrivă, după cum vom dezvolta mai jos, agenții imobiliari se „luptă” mereu cu prețurile de pe piață, încearcă să le scadă pentru a fi accesibile clienților care doresc să achiziționeze sau să închirieze imobile în Cluj.

Știm deja că prețurile de pe piața imobiliară a Clujului sunt în top la noi în țară. Pe de-o parte, proprietarii investesc mult în apartamente și imobile, pentru a le aduce la anumite standarde. Pe piață clujeană există multe de apartamente de lux, de exemplu, aflăm de la Zoom Imobiliare, iar cele clasice, aflate în zona centrală, au de asemenea un preț ridicat, deoarece se plătește zona. Normal, proprietarii au tendința de a cere o sumă cât mai mare. Pe de altă parte, sunt cei care vor să investească, să achiziționeze sau să închirieze, care dispun adesea de un buget limitat. Agenții imobiliari sunt cei care intermediază relația dintre cerere și ofertă, iar negocierile se fac întotdeauna înspre a scădea prețurile inițiale.

Cu ajutorul echipei Zoom Imobiliare analizam lunile trecute în ce zone și cartiere vor clujenii să locuiască și care sunt prețurile în funcție de zonele Clujului (din oraș și împrejurimi). Puteți citi articolul integral aici: În ce zone și cartiere vor clujenii să locuiască și care sunt prețurile?

Având astfel ocazia de a explora puțin lumea aceasta a tranzacțiilor imobiliare, datorită celor de la Zoom Imobiliare, ne-am pus întrebarea mai serios: de ce să apelezi la o agenție imobiliară? Am găsit câteva motive serioase, după cum urmează:

#1 Economisești timpul de căutare

Atât Zoom Imobiliare, cât și alte agenții imobiliare cu experiență din Cluj, dispun de baze de date imense. Poți găsi rapid și ușor doar acele oferte care corespund cerințelor tale, evitând astfel timp pierdut în căutări zadarnice. De exemplu, în cazul clienților care nu au timp nici să meargă să vadă proprietăți, agentul Zoom Imobiliare face o selecție în prealabil, pentru ca alături de client să meargă direct la sigur. Timpul este, poate, cea mai de preț resursă personală în secolul vitezei.

#2 Ai acces la numeroase opțiuni și oferte

Dacă tot am menționat baza de date, o agenție imobiliară îți oferă ocazia de a alege din numeroase oferte și opțiuni. E de la sine înțeles faptul că în Cluj există atât cerere, cât și ofertă din plin. Însă e important să știi unde sunt acestea, iar agențiile imobiliare îți pun pe tavă opțiuni reale și deja verificate.

apartamente de vânzare cluj

#3 Agentul imobiliar îți apără interesele

În ultimii ani, agenții imobiliari din Cluj au devenit adevărați experți în tranzacțiile imobiliare. Și îți vor apăra interesele tocmai pentru că este și în interesul lor să găsești ceea ce cauți, iar tranzacțiile imobiliare să decurgă cât mai eficient cu putință. Dacă ești norocos și întâlnești un agent imobiliar cu adevărat pasionat de ceea ce face, incursiunile în piața imobiliară vor fi o provocare frumoasă, nu o corvoadă.

#4 Obții informații importante cu privire la piața imobiliară

Există o oarecare reticență, uneori, în a apela la o agenție imobiliară, deoarece acest lucru presupune și plata unor comisioane. Avantajele câștigate însă compensează din plin, căci agenții imobiliari sunt cei care știu cel mai bine cum funcționează piața imobiliară din Cluj, în timp real. Ei cunosc prețurile, zonele avantajoase, tendințele, ce se caută și ce nu.

#5 Nu știi să negociezi?

Corelat cu #3, inabilitatea de a negocia e un motiv în plus să apelezi la oameni care știu să facă acest lucru, care cunosc piața imobiliară și prețurile practicate, știu când o proprietate e supra sau subevaluată și pot negocia în favoarea ta.

#6 Profesionalism

Eviți cu brio situații inconfortabile, căci agentul imobiliar știe să se descurce în astfel de situații, cu profesionalism. I se spune „piață imobiliară”, însă interacțiunile cerere-ofertă nu trebuie să fie ca la piață, căci agențiile imobiliare știu să intermedieze interesele clienților într-un mod ce denotă profesionalism și atenție la nevoile clientului.

#7 Economisești timpul de vânzare/cumpărare

Odată ce ai găsit ceea ce cauți sau ai primit o ofertă bună, o agenție imobiliară te ajută să economisești timpul de vânzare/cumpărare, fiind intermediar în stabilirea și clarificarea rapidă a detaliilor necesare.

#8 Promptitudine când vine vorba de realizarea tranzacțiilor

Toți avem o oarecare teamă (aproape înnăscută) de birocrație și complicații formale, ce tind a fi amânate la nesfârșit. Agențiile imobiliare, ca intermediari în realizarea tranzacțiilor, îți asigură promptitudine și o derulare eficientă și rapidă a demersului dorit. Concret, agentul imobiliar, în rolul său de intermediar, îți explică și te ajută să înțelegi contractele, îți oferă îndrumare în scrierea și semnarea acestora – asigurându-se că înțelegi implicațiile tranzacțiilor făcute. Totodată, primești asistență permanentă în tranzacțiile de vânzare-cumpărare realizate la notarii publici, unde agentul imobiliar se ocupă de intermediere și de aspectele birocratice până la finalizarea tranzacției.

#9 Îți diminuezi costurile personale

Resursele financiare investite în publicarea ofertei tale sau a ceea ce cauți în cât mai multe locuri posibile pot fi diminuate cu ajutorul agențiilor imobiliare. În plus, acestea dispun de canalele de promovare necesare, știu unde anume să publice ofertele / căutările și investesc în promovarea anunțurilor pentru a găsi cele mai bune soluții pentru fiecare client. Zoom Imobiliare nu percepe nici un cost suplimentar pentru promovarea anunțurilor.

#10 Primești consiliere și o evaluare corectă a imobilelor

Pe tot parcursul colaborării tale cu o agenție imobiliară, ești consiliat cu privire la corectitudinea prețurilor raportate la piața imobiliară din Cluj. Totodată, la Zoom Imobiliare, primești evaluări ale imobilelor de interes, precum și consultanță pe tot parcursul tranzacțiilor, până la finalizarea acestora. Zoom Imobiliare îți asigură și siguranța datelor personale, precum și tranzacțiilor realizate.

Desigur, pentru ca cele 10 motive pentru a apela la o agenție imobiliară în Cluj să fie relevante, e foarte important să alegi o agenție imobiliară serioasă, cu experiență în domeniu și cu agenți imobiliari profesioniști.

Cu mulțumiri celor de la Zoom Imobiliare pentru că ne facilitează accesul în această lume a tranzacțiilor imobiliare, una plină de provocări, vă recomandăm ca înainte de orice decizie luată când vine vorba de piața imobiliară a Clujului, să vă asigurați că sunteți bine informat, că tranzacțiile făcute sunt în ordine și vă protejează interesele.

zoom imobiliare cluj (2)