Thought Leadership într-un context complex

de | | 3 Minute

Thought Leadership

Thought leadership devine la fel de important precum munca noastră și societatea devine din ce în ce mai complexă. Dacă software development-ul ne-a transpus într-o lume virtuală, avem nevoie de ghidajul și consecvența unei persoane sau entități pe care să ne putem baza.

Dacă Airbnb a devenit un thought leader pentru travel software, ce am putea face noi să devenim unul în domeniul nostru?

Leadership-ul vine în multe forme

Leadership-ul este unul dintre cele mai comune topicuri de business discutate în ultimii ani. Toată lumea pare să aibă o descriere sau părere despre el. Avem leadership servant, leadership tranzițional, leadership democratic, leadership autocratic și lista poate continua. Dar ce putem spune despre un tip de leadership care este de necontestat și nu are nevoie de un titlu oficial? Ce putem spune despre thought leadership – leadership-ul de opinie? 

Ce este un thought leader?

Mai comun spus, un thought leader (lider de opinie) este cineva care are o anumită influență sau autoritate intelectuală. O persoană care are atât de multă credibilitate încât oricând avem nevoie de un sfat, vom apela la acea persoană. În contextul unui business, un lider de opinie este acea persoană care înțelege la nivel profund business-ul, are o perspectivă și un insight originale. Wikipedia definește această persoană sau companie ca având o autoritate specială într-un anumit domeniu și de a cărui expertiză este adesea nevoie.

Thought leader-ul din compania ta

Ei bine, chiar compania ta ar putea fi un lider de opinie într-un anumit domeniu. Cum este Vogue lider de opinie când vine vorba de fashion, Amazon când vorbim de e-commerce sau Neil Patel când vine vorba de online marketing.

Dar în cadrul companiei tale sau chiar a echipei ai putea identifica un lider de opinie. Gândește-te la acea persoană pe care mereu te poți baza pentru un sfat clar și o perspectivă aparte. Persoana care are un punct de vedere unic când vine vorba de situații dificile. Acea persoană care are așa multă credibilitate construită încât sfatul lui/ei în mod special căutat. Da, deja probabil ai pe cineva în minte. De obicei ne gândim la acest gen de oameni ca fiind carismatici. Carisma este foarte importantă când vine vorba de orice tip de leadership.

Economia atenției și leadershipul de opinie 

Economia curentă oferă și mai mai multă valoare acestui tip de lideri. Luând în considerare că social media schimbă tot mai mult societatea în care trăim, conglomerate de bani merg în direcția liderilor de opinie care câștigă și mai mulți urmăritori și putere economică.

Discutabil, influencerii sunt considerați leaderi. Și ceea ce vând ei agențiilor de publicitate este atenția urmăritorilor lor. Acest fenomen explică cum vedetele unor reality show-uri televizate au câștigat cea mai mare influență socială și, în unele cazuri, chiar mandate prezidențiale.

Cum te poate ajuta leadershipul de opinie?

Poate ai observat cum mulți oameni de pe social media încearcă să se poziționeze ca lideri de opinie. Când vine vorba de business, același principiu se aplică pentru Linkedin. În acest fel ei câștigă urmăritori, vizibilitate și o reputație care îi ajută cu siguranță să urce pe scara corporatistă sau chiar să pună bazele unui business. Așadar, dacă iei în calcul aceste opțiuni, ar trebui să iei în considerare leadershipul de opinie.

Cum să fii un lider de opinie?

Să-ți construiești o reputație este un job laborios.Dar sunt câteva lucruri pe care le-ai putea găsi utile în acest sens.

  1. Găsește-ți nișa – pentru că competiția online crește constant.
  2. Cunoaște-ți domeniul–atât de bine încât poți să prezici trenduri în acel domeniu.
  3. Extinde-ți networkul – folosește social media, offline media, networking-ul față-n față, word-of-mouth sau orice alt fel de networking.
  4. Creează content de valoare cât de des posibil acoperind arii din domeniul tău–adu-ți aminte cum funcționează domeniul tău.
  5. Afiliază-te cu leaderi de opinie din alte domenii – pentru că poți face schimb între piețele pe care activați.

Dincolo de toate, poate cel mai bun sfat este să ai grijă de reputația ta, păstrându-te transparent cu audiența ta și oferind același standard de ajutor cu care ai obișnuit-o.

AROBS

La AROBS leaderii de opinie sunt valorificați sistematic, devreme ce, atunci când vine vorba de inițiative procesul este unul ce pornește de jos în sus. Acest lucru a dus la crearea unui involvement space care întărește coeziunea echipei și reputația companiei.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.