TEDxEroilorLive

de | | 2 Minute

Primul eveniment marca TEDxEroilor din acest an, sub numele de TEDxEroilorLive, se va defăşura astăzi, 17 martie, începând cu ora 18, în incinta Cinema Florin Piersic.

Evenimentul organizat independent, dar sub licenţa TED, constă, de fapt, într-o călătorie virtuală, cu destinaţia Vancouver, Canada, mai exact, la conferinţa TED2015, concepută anul acesta în jurul temei Truth & Dare. Publicul clujean este invitat să vizioneze alături de echipa TEDxEroilor o selecţie specială de discursuri, transmise prin livestream.

Diferenţa de fus orar va permite transmisia a două sesiuni integrale din cadrul Conferinţei TED2015: începând cu ora 19, sesiunea nr. 2 intitulată „What are we thinking?”, respectiv sesiunea nr. 3 „Machines that learn”, începând cu ora 21:15.

TEDx Eroilor Live - Truth and Dare

Printre vorbitorii celor două sesiuni se numără Daniel Kish, specialistul care a dezvoltat conceptul de echolocation sau „văzul cu urechile”, o metodă inovativă dezvoltată pe baza teoriei de înlocuire a simţurilor; Jason Padgett, bărbatul care s-a transformat într-un geniu matematic în urma unui atac brutal, în timpul unui jaf în care a fost lovit de mai multe ori în cap; David Eagleman, autorul bestseller-ului Sum, o operă de „filozoficţiune”, un roman experimental tradus în 28 de limbi, care descrie nenumăratele ipoteze privitoare la ce se întâmplă după moarte; Fei-Fei Li, director la Stanford Artificial Intelligence Laboratory şi la Vision Lab sau roboticianul Chris Urmson, managerul proiectului “maşini fără şofer” de la Google.

Organizatorii TEDxEroilorLive au pregătit şi o surpriză participanţilor, şi anume un Hobby Shop, deschis începând cu ora 18. Cluburi sportive, organizaţii de tineret, asociaţii din diverse domenii îşi vor prezenta activităţile şi proiectele, pentru toţi cei interesaţi de oportunităţi cât mai variate de a-şi petrece timpul liber.

Participarea la eveniment este gratuită, pe baza unui bilet cu cost 0 RON, achiziţionat anterior de pe platforma Eventbride. Evenimentul s-a anunţat “sold out” încă de duminică, 15 martie, când toate biletele s-au epuizat în câteva minute, astfel că proiecţia va avea loc cu casa de bilete închisă şi cu sala Cinema Florin Piersic ocupată la capacitatea sa maximă.