De Râșca ne leagă amintiri frumoase – cu oameni dragi, văi, brândușe, cartofi și aventuri pe coclauri. Cu ușurință am decis, așadar, să ținem un team building acolo. Trecând prin Valea Fericirii, într-o zi de luni, până ajungem la Pensiunea Adanis Confort, ne învăluie cu totul Liniștea; și-un soi de mirare: cum pot unele locuri să te asimileze atât de repede, atât de profund, de simți imediat că ești acasă?
Din nou în Râșca, împreună
Dar de ce a rămas Râșca în sufletul nostru? Prin 2014-2015, alături de sute de voluntari, am străbătut în lung și-n lat satele Clujului. Voiam să le arătăm și altora Clujul văzut altfel, să descoperim locurile, oamenii din zonele rurale și poveștile lor de viață, și să le spunem mai departe. Râșca a fost printre primele comune clujene care ne-a găzduit, ni s-a dezvăluit, ne-a cucerit.


Ne-am zis atunci că vom reveni – și am făcut-o, însă nu împreună, ca echipă, și nici în tihnă, cum am reușit acum, odată ce ne-am instalat la Pensiunea Adanis Confort (Google Maps AICI). Știm că alegerea unui loc pentru astfel de întruniri poate fi o provocare – motiv pentru care nu putem decât să recomandăm din suflet pensiunea.
Un spațiu pentru interacțiuni în tihnă
Cum să-i spunem? Șezătoare în echipă. Ieșire cu echipa. Activități în echipă. Hodină strategică? Clacă în piscină. Conceptul de „team building” pare azi golit de sens sau încărcat de nimicuri corporatiste. În esență, vrem să ne conectăm unii cu ceilalți, nu? Să interacționăm în afara cadrului cotidian, al muncii de zi cu zi. Să ne relaxăm împreună. Să participăm împreună la diverse activități.
Lăsăm drumul principal în urmă și ținem pe-o veche uliță a satului, îngrădită de dealuri pitorești. În capăt, găsim pensiunea – un spațiu doar al nostru, pentru două zile, ce ne promite confort (pensiunea se închiriază așa, integral, pentru grupuri de persoane). Liniște și aici, pretutindeni, într-un contrast izbitor cu zumzetul urban… de care uităm treptat.
Ne împărțim rapid camerele – sunt opt spații confortabile, unele cu terase sau balcoane, fiecare cu baie proprie. Dar ne adunăm toți în același loc: un living spațios cu bucătăria deschisă, ca un fel de suflet al pensiunii. Încap aici și 50 de oameni pentru mici evenimente speciale (botezuri, aniversări, probabil). Pe noi ne încape spațiul fără efort. Aici anticipăm râsete, jocuri, gătit.
Zărim însă terasa, piscina (aflăm că e încălzită!) și foișorul mare. Aici, aici vor fi râsetele, jocurile și gulașul! Trambulina, terenul de sport, jacuzzi-ul sunt avansate la stadiu de „planuri” și „obiective”.
Hodină strategică să fie!
Nu știm sigur dacă unii aveau planuri serioase pentru această hodină strategică. Cert este că le-a dus vântul spre Valea Fericirii, câtă vreme noi ne-am scăldat (mai toată ziua) în piscina încălzită. Întreaga pensiune e definiția confortului – își merită din plin numele, însă în piscină am lăsat cu adevărat orice urmă de disconfort undeva, departe, în urmă.
Unii dintre noi au mai bifat câte-un obiectiv strategic: povestit în jacuzzi, relaxare pe șezlonguri, mângâiat blănoși patrupezi, cafele pe terasă.
Vine furtuna, iar gulașul e în ceaun
Credem cu tărie că una dintre cele mai frumoase activități pentru grupuri de oameni este gătitul împreună – când unii curăță, alții taie ingrediente, unii pun muzică, alții pregătesc ceaunul, unii aleargă de ici, colo, după o lingură, un bol, un condiment.
În foișor, e spațiu pentru tot: pentru colegi descurcăreți, hotărâți să ne pregătească un gulaș delicios, în ceaun, pentru grătar, pentru curățat ceapă și cartofi și morcovi, pentru a ne ascunde de furtuna care tocmai se dezlănțuie.
Notă mentală: ce bine-i când vine ploaia, dar gulașul se gătește în continuare, în tihnă, în ceaun, în foișorul bine protejat. Foarte bine gândit spațiul – cât se poate de funcțional. Plouă și bate vântul, iar noi n-avem nici o grijă în foișor. Toate se pot face în interiorul lui, toate sunt bine protejate.
Până-i gata gulașul, board games. Și dăm drumul într-o boxă unui playlist cu artiștii care ajung la Electric Castle, cât să intrăm în atmosfera de festival (dacă tot plouă…).
Se liniștesc apele, relaxarea continuă
Ne-a fost dor de Râșca, de pădurile și văile sale, de ulițele tăcute și căpițele de fân. Am reușit în aceste două zile să ne deconectăm de la cotidianul urban și să ne conectăm unii cu ceilalți, într-un cadru absolut minunat.
Recomandăm Pensiunea Adanis Confort pentru că știm, din experiență, că uneori fundalul evenimentelor este cel care permite conexiuni, interacțiuni sau, iată, un gulaș și board games pe furtună. Ne-am simțit ca într-o oază. Pensiunea asigură spațiu pentru odihnă și pentru conexiuni firești între oameni. N-ai cum să nu te apropii de ceilalți aici.
Șezătoarea noastră n-a avut program fix, ci doar o stare de bine care se instalează și persistă. Am simțit că locul ne-a oferit exact ce aveam nevoie – libertate, confort, izolare sănătoasă și un cadru unde grupul devine echipă, iar liniștea poate fi, natural, parte din conversație.
Dacă vă gândiți să organizați o ieșire cu echipa, cu familia sau cu prietenii, într-un loc retras, prietenos și complet echipat pentru tot ce anticipați (sau nu anticipați), vă recomandăm cu tot dragul Pensiunea Adanis Confort și Râșca, în general. Și poate, cu puțin noroc, ajungeți să gătiți gulaș în ceaun în plină furtună – fără griji, dar cu poftă.
Informații utile:
Facebook Pensiunea Adanis Confort
Locație Google Maps Pensiunea Adanis Confort
Număr de telefon: +40 756 564 383
E-mail: [email protected]
Articol redactat în urma participării la un team building al echipei Cluj.com & SEO 365, în comuna Râșca, la Pensiunea Adanis Confort – căreia îi mulțumim pentru găzduire. Ne-am simțit minunat!