Studium Green

de | | 2 Minute

Studium Green Campus

„Vision“ by Studium Green reprezintă un ansamblu de 177 de apartamente cu una, două sau trei camere, situat în Cluj-Napoca, pe strada Răsăritului nr. 73, în apropiere de complexul comercial Kaufland, Piaţa Mărăşti, Şcoala Generală Ion Agârbiceanu, Parcul Aurel Vlaicu, Universitatea de Artă şi Design.

Primul proiect de locuinţe colective din Cluj Napoca în curs de certificare finală BREEAM International Bespoke, STUDIUM GREEN CAMPUS și-a propus utilizarea responsabilă a resurselor materiale şi energetice.

În condiţiile în care resursele energetice se reduc, devenind tot mai scumpe, clădirile eficiente din punct de vedere energetic sunt o soluţie potrivită pentru reducerea costurilor în timpul folosinţei şi pentru protecția mediului înconjurător.

Strategiile sustenabile pe care le-am implementat evidenţiază o preocupare deosebită faţă de sănătatea şi bunăstarea ocupantului şi protecţia mediului înconjurător:

  • Instalarea unui sistem de iluminat inovativ pentru spaţiile comune (holuri, casa scării, lift) pe baza de LED, care va fi alimentat de 20 kW energie solară obţinută din panouri fotovaltaice.
  • Liftul EcoSpace este cu până la 60% mai eficient decât cel convenţional, energia fiind recuperată din procesul de coborâre a acestuia.
  • Utilizarea de vopsea lavabilă fara compuşi organici volatili (substanţe toxice, cancerigene, prezente în majoritatea vopselelor şi adezivilor din comerţ).
  • Pereţi vegetali şi acoperiş verde.
  • Sisteme de irigare prin picurare pentru minimizarea consumului de apă.
  • Spaţiul verde recreativ este proiectat după principii de permacultură şi include o gradină urbană.
  • Apa de ploaie este colectată şi refolosită în irigarea spaţiului verde.

    Pentru lista completa de strategii sustenabile implementate, intrati aici.

Despe structura imobilului

Imobilul este construit în regim de înălţime S+D+P+4E (subsol, demisol, parte şi patru etaje), cu următoarea structură funcţională:
Subsol: casa scării, lift, garaj cu 58 de locuri de parcare;

Demisol: casa scării, lift, 23 de locuinţe cu una şi două camere, cinci spaţii comerciale, două depozite şi grădini private cu suprafeţe cuprinse între 8 şi 12 metri pătraţi;

Parter: 30 apartamente cu una şi două camere;

Etajele 1-4: casa scării, lift, câte 31 de apartamente cu una, două sau trei camere şi terase generoase, aferente fiecărui apartament.

Conform graficului de execuţie stabilit, perioada de finalizare a imobilului este luna mai 2014.

STUDIUM GREEN
str. Teodor Mihali, nr. 37
Cluj-Napoca
România
Tel.: 0264-445255
Fax: 0264-460336
Mobil: 0788-421669
web: www.studiumgreen.ro
email: [email protected]