Street Food Festival Cluj – ediția de iarnă

de | | 3 Minute

Street Food Festival Cluj – ediția de iarnă

Până duminică, 18 decembrie 2016, pe strada Potaissa, clujenii mai pot vizita Street Food Festival Cluj, varianta de iarnă. Pofticioșii din Cluj sunt așteptați cu delicatese culinare, pot cumpăra cadou pentru cei dragi și se pot bucura de concertele live. 

Grătarele sunt deja încinse, burgerii pregătiți, miroase a vin fiert cu scorțișoară și standurile cu cadouri inedite își așteaptă vizitatorii.

De asemenea, toți cei care nu au uitat cât de important este să avem grijă și de cei de lângă noi, vor putea împărți bucuria Street Food Festival Christmas Goodies în cadrul campaniei Share a Meal.

Așadar, vă așteptăm cu mult drag în această săptămână pe Strada Potaissa din Cluj-Napoca să ne bucurăm împreună de festival.”Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

street food festival cluj ediția de iarnă

street food festival cluj ediția de iarn

street food festival cluj ediția de iarn

Ce găsim bun de mâncare? 

Tuturor ne plac aromele de mâncare delicioasă pe timp de iarnă. Mâncarea nu e doar hrană pentru stomac, ci și căldură pentru suflete. Ce putem mânca la Street Food Festival Cluj – Christmas Goodies? Tot felul de bunătăți și rețete inedite: porchetta, burgeri, taco, gulaș de vită cu hribi, supă cremă de dovleac cu ghimbir și salvie, quesadilla, clătite, nelipsitul Kurtos Kalacs și multe, multe altele. 

Am zâmbit și ne-am amintit de copilărie când am zărit o apetisantă ciocolată de casă. Și nu se poate să ajungeți la Street Food Festival Cluj, acum în decembrie, și să nu savurați un vin fiert cu scorțișoară și mirodenii. 

Share a Meal – oferă mâncare unui copil sau unei persoane fără adăpost

Un concept inedit în cadrul unui eveniment clujean, campania Share a Meal îți permite să oferi o masă delicioasă fie unui copil de la centrele de zi Something New și EveryChild, fie unei persoane fără adăpost de la Centrul Social de Urgență. 

Cum? Foarte simplu! Achiți meniurile dorite, iar vendorii le vor găti ulterior și le vor duce ulterior la centrele în cauză. De marți până vineri, meniurile plătite de clujeni sunt duse la centrele de zi pentru copii. În ultimele 2 zile ale festivalului, meniurile vor fi oferite persoanelor găzduite temporar la Centrul Social de Urgență. 

Astfel, alegi mâncarea pe care vrei să o oferi în dar, le specifici comercianților că vrei să achiți un meniu „Share a Meal”. Bonul fiscal primit, alături de cartonaș, le introduci în cutia de donații amplasată la stand. E atât de ușor! 

street food festival cluj ediția de iarnă

Clujenii îndeplinesc dorințele copiilor de Crăciun – Passport for a Dream

În decembrie, la Street Food Festival Cluj, clujenii au avut ocazia să devină un fel de pașaport către visurile celor 22 de copii de la centrul de zi Something New. Cum a funcționat? Copiii și-au scris în pașaportul personal ce anume și-ar dori să primească de sărbători, s-au prezentat, și-au expus visurile și speranțele de viitor. Doritorii, au avut ocazia să aleagă un vis pentru a-l împlini. 

Au dus ulterior cadoul pregătit la standul Gift Boutique din cadrul festivalului. În schimbul acestui gest frumos, au primit câte o decorațiune de Crăciun confecționată chiar de copilul căruia i-au îndeplinit dorințele. 

street food festival cluj ediția de iarn

street food festival cluj ediția de iarnă

Program de weekend

Vineri, festivalul își deschide porțile și întinde masa între orele 12:00 – 21:00. Sâmbătă și duminică, festivalul rămâne deschis între orele 10:00 – 21:00. Pe lângă delicatesele culinare, suntem invitați să ne bucurăm și de concertele de muzică live. Acestea vor fi susținute, în ultimele zile de festival, de Say What Trio, Koszika & The Hotshots, Sense, Byron Acustic, Les Nuages și Jazzybirds. 

street food festival cluj ediția de iarnă 

 street food festival cluj ediția de iarnă